Lexus IS 300h: sjiek en stout tegelijk

Hebben

Lexus IS 300h: sjiek en stout tegelijk

Door -

Deel dit artikel

Terwijl we van Zandvoort naar Dordrecht glijden, zegt mijn lief tegen me: 'Je rijdt heel anders in deze auto. Veel meer op je gemak.' 'Komt omdat het een heerlijke auto is,' zeg ik terug. 'Ik rijd ook anders in jou.'

Fotografie: Clara Mazèl

In de auto zelf is het helemaal feest. De tellers op het dashboard hebben de Hans Klok-tovertruc behandeling gekregen, want die veranderen naar de stand van rijden.

Amper drie zinnen geschreven en mijn bespreking over een lang Paasweekend rijden in de Lexus IS 300h Hybrid gaat alweer over seks. En dan ook nog in een taalgebruik dat een man nou niet bepaald van zijn sjiekste kant laat zien en dat gelukkig wordt gedoogd door mijn meisje, omdat het tussen ons blijft (ai..). Maar lieve mensen nog aan toe, wat is dit een magistrale en opwindende auto. Een model dat ervoor zorgt dat mannen zich even laten gaan en tonen dat onder die nieuwe softe gast nog steeds die oude harde zit.

Sorry dat ik het weer zeg

Misschien is het wel een Lexus ding dat je uit je rol valt als gentleman. Ik kan me herinneren dat ik in 2003 bij Toyota-importeur Louwman en Parqui een SC 430 cabriolet ophaalde voor een lang weekend rollebollen en dat ik na een aantal dagen afgepeigerd, zeg maar gerust uitgewoond de wagen terug kwam brengen en we hartstochtelijk afscheid namen. De tijd dat Japanse auto's futloze en smakeloze kopieën waren van Europese wagens ligt decennia achter ons. En als je dan bedenkt dat Lexus de luxedivisie van het toch al ijzersterke Toyota-concern is, dan kun je het aan je water voelen dat een auto uit deze stal qua look, feel en prestaties tot de buitencategorie behoort.

Wat er zo bijzonder en bijzonder goed aan de Lexus IS 300h is, begint al met de eerste kennismaking. De auto straalt ingehouden klasse uit. Qua design lijkt het alsof de vorm begint met de krachtige voorzijde van de wagen, die met een imaginaire stippellijn is doorgetrokken naar de achterkant van de wagen, als een klare lijn, die met geen Mercedes of BMW te vergelijken is. De auto oogt sjiek, ingehouden, maar ook sportief en ronduit stout. En sorry dat ik het weer zeg, maar die contradictie is een eigenschap die ik ook graag in mijn levenspartner zie.

Je kunt er ook akelig snel mee

De eerste paar kilometer in deze Lexus is even wennen. Bij een stoplicht denk je in eerste instantie dat de motor is afgeslagen, maar dat is het hybride-systeem dat stationair en onder de grens van 50 kilometer volledig overschakelt op elektrisch. Ik ga nog rijden in de 100 % elektrische Jaguar I-Pace, dus met zekerheid kan ik het nog niet zeggen, maar de combinatie, en zeker in zo'n beest als de IS 300h, van fluisterend op stroom rijden in de stad en de motor horen pressen op de snelweg is voor mij een hele aantrekkelijke. Met de IS 300h kun je cruisen, maar je kunt er ook akelig snel mee. Daarbij is het benzinegebruik echt opmerkelijk laag te noemen. Ik heb het niet precies bij gehouden, maar vijf dagen rijden, van importeur in het zuiden van het land naar Den Haag, van Den Haag naar Zandvoort, van Zandvoort naar Dordrecht, van Dordrecht naar Zandvoort en van Zandvoort weer naar Dordrecht en dan nog geen halve tank te hebben gereden, komt mij als zuinig over.

In de auto zelf is het helemaal feest. De tellers op het dashboard hebben de Hans Klok-tovertruc behandeling gekregen, want die veranderen naar de stand van rijden. Zo komt er in de sport-stand opeens een toerenteller tevoorschijn. De stoelen van schitterend leer zitten werkelijk als gegoten en alle media plus de routeplanner zijn te bedienen vanuit verschillende opties, waaronder een muis, die bijzonder snel reageert. Maar klap op de vuurpijl in het interieur is het geluid. Lexus heeft een exclusieve samenwerking met high end-audio merk Mark Levinson en de Premium Surround Sound System van het model waarin ik reed, klinkt beter dan menig huis-installatie van niveau. Voor het luisteren naar car-audio maak ik altijd gebruik van een extra setje professionele oren, die aan het hoofd zitten van vriend en Doe Maar-drummer René van Collem. Hij was net zo enthousiast als ik. 'Je zou deze wagen alleen al voor de audio willen kopen,' vertelt hij in onderstaand filmpje.

Nadat ik na vijf dagen in de zevende auto-hemel te zijn geweest, bij de importeur snel afscheid had genomen van deze Lexus (langer gedag zeggen was alleen maar moeilijker geweest) en de thuisreis aanvaardde, kreeg ik zin om romantisch te doen met mijn lief. Want in een Lexus IS 300h mag je honger krijgen, als je maar thuis komt eten.

Lexus IS 300h Hybrid Luxury Line

Consumentenadviesprijs: € 55.795,-

Opties:

Luxury Pack € 990,-

Mark Levinson® Premium Surround System € 1.150,-

Lexus Safety System+ € 690,-

Metallic lak € 1.150,-

Kenteken: TS-240-J

Kleur: Graphite Black metallic

Te bekijken op: www.lexus.nl 

Deel dit artikel