Klassiekers & Kunst

Hebben

Klassiekers & Kunst

Door -

Deel dit artikel

Of mijn groene MG TF uit 2002 ooit de status van klassieker gaat halen, dat valt ernstig te betwijfelen. Want ik zal het maar eerlijk bekennen, ik ben nogal laks in het goed voor het beestje zorgen.

En dan heb ik het over cosmetische verzorging. Al die vertroeteldingen die verrassend veel mannen met hun geliefde vierwieler doen. Mannenzakenman Mick is bijvoorbeeld zo iemand. Die kreeg ooit een hartverzakking toen iemand - we noemen geen namen maar hij is momenteel de best gelezen columnist van het Parool - zijn geschoeide voeten op het dashboardkastje van zijn tot in de puntjes gepoetste Alfa 33 1.7QV plantte.

'Doe mij een lol en haal dat ding effetjes door een wasstraat!'

Gelukkig is Mick geen zeikerd... Hij stapte deze week nog, op weg naar onze afspraak bij 5 Uur Live, zonder ook maar een gezichtsspier te vertrekken in het rommeltje van wat ooit een strak MG-interieur was. Wat Mick niet wist was dat er, een uur voor hij instapte, door een vriendelijke meneer van de KwikFit razendsnel een nieuwe accu in het vooronder was geplaatst. Toen hij klaar was, zei de monteur, met een knikje naar de auto en in een stevig Amsterdams accent: 'Doe mij een lol en haal dat ding effetjes door een wasstraat!' En dat ga ik vanochtend even doen.

'Klassiekers & Kunst, dat zijn passies waarin mannen geld durven te steken.'

Want vanmiddag willen we toch een beetje netjes voor de dag komen bij de opening van een nieuwe showroom die vol staat met klassieke auto's. Klassiekers die uiteraard in een ultieme staat van 'mint condition' staan te glimmen. Hoog Selections heet het bedrijf dat vandaag om 14.00 uur officieel de deuren opengooit. En wat mij er zo in aanspreekt is dat de initiatiefnemer, Darcy Hoogenhout, een 23-jarige jongeman is die gewoon zijn hart heeft durven volgen. Twee jaar geleden is hij gestopt met zijn HBO-opleiding Vastgoed om aan zijn échte passie te gaan werken: klassieke auto's. Waarbij hij heel slim twee mannenzaken combineert: op de vloer van de showroom staan de klassiekers, aan de wanden hangen kunstwerken. Darcy legt zelf even uit waarom: 'Klassiekers & Kunst, dat zijn passies waarin mannen geld durven te steken. Dat combineert goed. Bovendien zorgen de collector's items aan de muren voor een prettige sfeer.'

'Een klassieker koop je met je gevoel, niet met je verstand. Je moet verliefd worden, en verliefd blijven.'

Waar moet je als Mannenzakenman met twee linkerhanden op letten bij de aanschaf van een klassieker? Volgens Darcy zijn er geen valkuilen, als je maar beseft waaraan je begint. 'Het is een jongensdroom waarnaar sommige mannen hun hele leven uitkijken. Een klassieker koop je met je gevoel, niet met je verstand. Je moet verliefd worden, en verliefd blijven. Je weet van te oren dat er dingen aan zitten te komen. Maar als echte liefhebber neem je dat voor lief. En mocht de nood aan de man komen, dan zorgen wij voor twee rechterhanden.'

 

Deel dit artikel