Je eigen tijdmachine

Hebben

Je eigen tijdmachine

Door -

Deel dit artikel

'Jammer dat ik dát niet heb opgenomen!'... We kennen het gevoel allemaal. Er gebeurt iets bijzonders vlak voor je neus, maar eerdat je je camera hebt geactiveerd, is het moment alweer verleden tijd.

Hebben we leuk nieuws voor je... dat treurige gevoel van iets essentieels te hebben gemist, is vanaf nu ook verleden tijd. Met dank aan een vinding van 2 Hollandse heren. Een draagbare tijdmachine genaamd Roader Time Machine Camera.

Back to the future gaan was nog nooit zo gemakkelijk

Soms hebben grote gebeurtenissen heel mooie kleine gevolgen. Op 15 februari 2013 sloeg bij Tsjeljabinsk in de Oeral een meteoroïde in. Dat werd bij toeval gefilmd en die spectaculaire beelden (zie video hieronder) gingen de hele wereld over. En die plaatjes inspireerden twee Hollandse heren, Sjoerd Pitstra en Joost Godee, om een draagbare camera te ontwerpen waarmee je eigenlijk nooit meer iets zou hoeven te missen.

Je draagt 'm op je borst en hij maakt, maar alleen als jij het goedvindt, continue opnamen

Het klinkt als een jongensboek, want amper twee weken geleden demonstreerden ze hun geesteskind op de CES 2018 in Las Vegas. De Roader Time Machine Camera is een alert baasje. Je draagt 'm op je borst en hij maakt, maar alleen als jij het goedvindt, continue opnamen. Waarbij de opnames constant worden gebufferd: hij slaat de opgenomen 10 seconden vóór en ná het moment dat je op de opnameknop hebt gedrukt op. En pas als je écht iets de moeite van het bewaren waard vindt, sla je letterlijk en figuurlijk je slag door met een kordaat tikje de camera opdracht te geven de opname te bewaren. Die je vervolgens snel en gemakkelijk naar je smartphone kunt doorsluizen en delen.

Back to the future gaan was nog nooit zo gemakkelijk. En dat ritje kost je nog geen 200 euro.

Deel dit artikel