In een ASX 2019 maak je vrienden

Hebben

In een ASX 2019 maak je vrienden

Door -

Deel dit artikel

Het is schitterend weer op en rond de luchthaven van Lissabon als ik samen met een collega journalist een overstap maak in de gereedstaande, serieus vernieuwde Mitsubishi ASX. Het plan is even simpel als aanlokkelijk...

Als we aankomen bij het fraaie Santiago Hotel realiseer ik me met een schok dat ik nauwelijks het idee heb dat ik in een voor mij nieuwe auto heb gereden.

Om en om rijden de collega en ik in de ASX naar ons hotel in het fraaie kustplaatsje Santiago do Cacém Alentejo, dat halverwege Lissabon en de Algarve ligt. Die rit over zowel een stuk snelweg als door een bochtenrijke binnenweg duurt zo'n kleine drie uur, zeker als ik ook achter het stuur kruip. En dat is voldoende om een goede eerste indruk van de wagen te krijgen, die negen jaar geleden het licht zag als één van de eerste compacte SUV's ter wereld.

Een gespierde man met een hoekige kaak

Suf oogt 'ie allesbehalve. Voordat we gaan gassen loop ik om de auto heen en wat ik zie bevalt me zeer. Vooral het front valt op in positieve zin. Als ik de volledig nieuwe voorzijde met het kenmerkende Dynamic Shield-frontdesign zie en die vergelijk met het smoelwerk van de ASX van de eerste generatie, dan zie je echt een gigantisch verschil. Dan zie je de groei van een peuter met ronde wangetjes naar een gespierde jongeman met een hoekige kaak, die in de kracht van zijn leven is en aan vechtsport doet. Hiermee moet de 'ASX-fanclub', en in Europa bestaat die sinds 2010 uit maar liefst 332.908 blije kopers, danig in z'n sas zijn. Ik schrijf ook teksten voor een producent van haarverzorgingsproducten en zodoende weet ik dat in Australië de ASX een heuse trend is onder kappers. Als je daar serieus wilt worden genomen als Hairstylist moet je een ASX hebben. Mooi verhaal.

Alles is duidelijk, overzichtelijk en aantrekkelijk

De collega mag als eerste achter het stuur. 'Dan kan ik de boel van binnen nog even goed bestuderen,' zeg ik met een smoes. Pas als we even later over de Vasco da Gama brug rijden, met z'n ruim 12 km de lange brug van Europa, durf ik de collega te vertellen over mijn avontuur in 2002 toen ik voor Playboy naar hetzelfde Portugal afreisde. Daar parkeerde ik onder de ogen van de BMW directie een BMW Z4, waarvan er op dat moment maar vijf op de hele wereld waren, tegen een muurtje, met als gevolg een flinke schade aan de voorzijde. De collega moet er gelukkig hartelijk om lachen, dus lach ik maar mee. Vrolijk word ik ook van het interieur van de ASX. De bijrijdersstoel zit lekker en alles is duidelijk, overzichtelijk en aantrekkelijk op en rond het dashboard; kom daar maar eens om anno 2019.

Vaak ga ik een brug te ver

Het is misschien een detail, maar wat ik ook prettig vind, is dat de TomTom navigatie inzoomt als er een afslag moet worden genomen. Vaak verkijk ik me daarop en ga ik figuurlijk (en soms ook letterlijk) een brug te ver. Na een uurtje snelweg, waar de ASX zich tussen alle andere auto's goed staande houdt, nemen we de 'toeristische' route naar Santiago do Cacém Alentejo, een route met veel bochten. En dan blijkt dat de wagen pas echt punten scoort. SUV's zijn hoog, waardoor het zwaartepunt ook hoog ligt, met als gevolg een minder goede wegligging. Maar hoewel ik me meestal schrap zet als een bestuurder er blijk van geeft z'n mannetje te staan in een auto, voel ik me helemaal senang naast mijn flink sturende collega.

De gesprekken worden steeds persoonlijker

Na een korte koffiestop in een dorpje, waar ze het Portugees achterstevoren lijken te spreken en een espresso vijftig eurocent kost, mag ik achter het stuur. Ook hier zit ik vorstelijk en niet zozeer omdat ik hoog zit, maar omdat het comfortabel vertoeven is achter het stuur van de ASX. Terwijl ik rijd, worden de gesprekken in de auto steeds persoonlijker en interessanter. De collega en ik zijn ongeveer even oud en als je van dezelfde generatie bent, heb je nu eenmaal voldoende gesprekstof om de doodeenvoudige reden dat je samen dezelfde decennia hebt beleefd. We hebben het over de mensen die we gezamenlijk kennen, over de muziek waarmee we zijn opgegroeid en ik vraag hem honderduit over zijn avonturen als autojournalist.

Wat willen we nog meer?

Als we aankomen bij het fraaie Santiago Hotel realiseer ik me met een schok dat ik nauwelijks het idee heb dat ik in een voor mij nieuwe auto heb gereden. Het voelt alsof deze ASX 2019 al jaren mijn vaste vervoermiddel is. En misschien is dat wel het geheim achter het grote succes van deze instap SUV van Mitsubishi. Je voelt je meteen vertrouwd met deze auto. Vertrouwd, op je gemak, ontspannen. Wat willen we nog meer? Misschien iets dat in mijn geval handig is - zie het incident met de BMW. De vernieuwde ASX wordt namelijk ook leverbaar met het veiligheidssysteem Miss-acceleration Mitigation System (RMS), dat een aanrijding met een obstakel vóór de auto helpt voorkomen.

Als ik de sleutel van de auto op het parkeerterrein van het hotel afgeef aan een Mitsubushi-medewerker verheug ik me alweer op morgen. Niet op mijn thuisvlucht, maar op het ritje naar de luchthaven. Uiteraard samen met de collega. Want je maakt niet alleen vrienden met een ASX, maar ook ín een ASX.

De Europese marktintroductie van de nieuwe Mitsubishi ASX start in september 2019. De prijzen zijn nog niet bekend. 

Deel dit artikel