Hier werd ik blij van dit jaar

Hebben

Hier werd ik blij van dit jaar

Door -

Deel dit artikel

Hoewel er zaken zijn die er meer toe doen en ik mijn geluk en blijdschap allang niet meer uit bezittingen haal, heb ik in 2019 heel veel plezier gehad van een aantal producten. Hier komen ze:

Laatst was ik zwaar in paniek. Ik was mijn Eye Lift van nybf Cosmetics kwijt. The Eye Lift wel te verstaan.

Lang, lang geleden was ik een schoolvoorbeeld van een materialist. Als mijn oog op iets viel, dan moest en zou ik het hebben. We hebben het dan over horloges van Tag Heuer, van Omega, over hemden en kostuums van Comme des Garçons. Armani en Prada, over handgemaakte schoenen uit Jermyn Street in Londen en over een asperge annex spaghetti pan van Alessi. Om maar wat te noemen. Als het duur was, dan was het goed en mooi.

In de loop der jaren heb ik die koopziekte aardig overwonnen. Gaandeweg kwam ik er achter dat hebben, hebben, hebben een quick fix is om heel even het geluk te pakken. Daarna vervloog het weer. Maar toch zijn er producten die me nog steeds blij maken. En niet voor even, als een gadget waar je na een dag of twee mee uitgespeeld raakt, maar voor langere tijd.

GoPro 7 Black

Op de 'groepsfoto' staan ze bij elkaar. We beginnen links bovenaan met de GoPro 7 black, een actiecamera waar ik er twee van heb aangeschaft in 2019 en waar ik tijdens het Amsterdam Dance Event mijn interviews met een vijftal top Dj's annex producers heb gefilmd. Echt veel actie was er niet. Ik had ze niet aan een helm bevestigt, terwijl ik de Mount Everest beklom. Via een autohouder met zuignap had ik ze aan de binnenspiegel bevestigt en dat voldeed voortreffelijk. Met 4k-opnames en een groots geluid voor zo'n kleine camera werden er fantastische opnames gemaakt. Als ik thuis kwam en ik zag het resultaat op mijn MacBook Pro, dan was ik als een kind zo blij. Mooi spul.

Luna Rosa horloge van Symons & Panchenko

En over mooi spul gesproken. Ik snap nog steeds niet hoe de Nederlandse horlogeontwerper en -fabrikant Dick Sijmons het flikt, maar elke keer weet hij me te raken met zijn horloges. Was het eerst met de oversized modellen van het merk Kyboe!, die wereldwijd werden verkocht en in voorname winkels als Saks Fifth Avenue en Lord & Taylor als zoete broodjes over de toonbanken vlogen, nu weet hij me te verleiden met horlogebrand Symons & Panchenko, die flink uitpakt en uit maar liefst zes verschillende series bestaat. Toen ik uit de serie Floridans, subserie Floridans Delray Beach het Luna Rosa model met blauwe leren bandje zag, was ik verkocht. En als je denkt dat zoiets moois een rib uit je lijf is, forget it. Het horloge kost € 159,-.

Hermetica Parfums

Dankzij de inspanningen van Skins Cosmetics kwam in 2019 een uniek parfum naar Nederland, uniek omdat Hermetica (rechts bovenaan) geen alcohol bevat, waardoor je meteen het samenspel tussen huid en parfum ruikt. Soms is een geur lekker als je 'm op doet, maar verliest het voor je gevoel aan kracht als het hart van de geur zich opent. Je leest het al: ik houd van parfums. En Hermetica deed het helemaal voor mij. Elk van de 13 geuren bevat het ingrediënt Source1, de bron, die ook los als geur verkrijgbaar is en waarmee je een ander parfum van Hermetica meer diepte geeft. Als je een parfum van het merk op doet, dan voel je die als een olie-achtige substantie op je huid. En dat is al een sensatie op zich zich. Mijn persoonlijke favoriet is Greenlion, een groene geur die je draagt in de ochtend en de rest van je dag goed maakt.

 KZ ZST DD + BA in ear hoofdtelefoon

Eerder schreef ik dat ik geen obsessieve koper meer ben en dat is absoluut een feit, maar ik moet je wel eerlijk bekennen dat ik een zwak heb voor in-ear oordopjes, waar ik – ahum – meer dan één paar van heb. Laatst las ik een artikel op internet dat de Aziatische oortjes die je op Ali-Express kunt bestellen een waanzinnige prijs/kwaliteitsverhouding hebben. En dat klopt, want na wat dieper onderzoek te hebben gepleegd, kocht ik de KZ ZST DD + BA heavy bass oortelefoon voor 10 euro en toen ik na een aantal weken het pakketje kreeg (want je moet wel wat geduld betrachten met Ali) wist ik niet wat ik hoorde. Een aantal maanden daarvoor had ik draadloze oortjes van JBL gekocht van tegen de 100 euro en die klonken hierbij vergeleken als de oortjes van Apple (en die – moet je weten – zijn schandalig slecht). Kortom: doe als ik en doe de Ali-shuffle.

The Eye Lift van nybf Cosmetics

Laatst was ik zwaar in paniek. Ik was mijn Eye Lift van nybf Cosmetics kwijt. The Eye Lift wel te verstaan. Ik zoeken en zoeken, lagen ze op mijn Marshall-speaker (waar ik overigens al jaren blij van word). Wat de tube daar deed, mag Joost weten. Maar dat ik even zwaar van de leg was, moge duidelijk zijn. Mijn lief is verslaafd aan de producten van nybf en ze heeft er dan ook regelmatig over geschreven voor Mannenzaken. Maar zelf ben ik ook fan van het internationale beautymerk van mijn goede, lieve en mooie vriendin Kathleen Vael. Alles vind ik fijn en gebruik ik, maar als ik The Eye Lift even niet kan vinden, klotst het onder mijn oksels. Bij wijze van spreken dan. Een klein weinigje Eye Lift op de oogleden en onder de ogen, beetje kloppen en je ziet er – letterlijk – beduidend strakker, minder moe en frisser uit. Dat voel je ook, die ontspannenheid rond je ogen.The Eye Lift bevat Acetyl Hexapeptide-8, ook bekend onder de merknaam Argireline en dat is één van de krachtigste peptiden waarvan de werking wordt gezien als een alternatief voor Botox. Wondermiddel. 

Nog een geur: Sónar

Nog een geur? Jawel. En ook weer verkrijgbaar bij Skins. Zoals je misschien weet (misschien ook niet) ben ik gek van elektronische dansmuziek en van dance-festivals. Eén van de festivals waar ik nog nooit ben geweest, maar die wel op mijn verlanglijstje staat vanwege het ondergrondse, artistieke karakter ervan, is het Sónar festival in Barcelona, dat volgend jaar op 18, 19 en 20 juni wordt gehouden. Dit jaar onmoette ik op een Skins presentatie de jonge Spaanse vrouw achter het parfumhuis 27 87, Romy Kowalewski, en ze liet mij haar nieuwe geur Sónar ruiken. Ik vroeg of het parfum vernoemd was naar het Sonar Festival en verdomd! Ze vertelde dat er in de geur zelfs bier en verbrand rubber was vermengd om het parfum het gevoel van een ondergrondse en bruisende nacht te geven. Ik draag op dit moment niets anders. Maar naakt voel ik me allerminst.

Gallery

  • The Eye Lift van nybf
  • Luna Rose van Symons & Panchenko
  • GoPro 7 Black
  • Sónar parfum
  • Hermetica parfums
  • In-ear hoofdtelefoon via Ali Express

Deel dit artikel