Het grote genot van een rustig bootje

Hebben

Het grote genot van een rustig bootje

Door -

Deel dit artikel

In Nederland dobberen onvoorstelbaar veel gemotoriseerde bootjes rond. Van verweerde roestbakjes tot glanzende vaarpaleisjes, van razendsnel tot dromerig traag… En ze hebben bijna allemaal één ding gemeen: blije mensen aan boord. Ik spreek uit ervaring: wie eenmaal een bootje heeft, wil eigenlijk nooit meer zonder.

Ons eerste bootje was een Italiaanse Marco 500 tour-speed boat uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Goed om te weten, in modelnaam van boten zit vaak de lengte van de boot verscholen, ofwel in centimeters of wel in ‘voeten’ (1 voet is 30,48 cm).

‘Op het water gebeurt er iets moois in je hoofd. De zon begint te schijnen onder je schedeldak, ook al is het bewolkt weer.’

Onze Marco 500 had dus een lengte van 5 meter en luisterde naar de naam Tax Free. Wat een passende naam was omdat één van de twee eigenaren bij de douane op Schiphol werkte. De andere eigenaar was mijn zwager Robert. We namen het bootje, zoals we het altijd zijn blijven noemen, in 1998 voor het symbolische bedrag van 100 gulden over.

Twee uurtjes op het water voelt als een hele dag vakantie!

Waarbij Grote Liefde zich afvroeg wat we in hemelsnaam met een bootje moesten… Na één middagje spelevaren op het Gooimeer – we woonden toen in Huizen - gaf ze zelf het antwoord: ‘Twee uurtjes op het water voelt als een hele dag vakantie!’ En ze had het niet beter kunnen samenvatten. Op het water gebeurt er iets moois in je hoofd. De zon begint te schijnen onder je schedeldak, ook al is het bewolkt weer.

Er wordt weleens gekscherend gezegd dat een boot een gat in het water is waarin je geld gooit. Geloof het niet. Het hebben van een bootje is namelijk onbetaalbaar. In figuurlijke zin. Als er iets is waarin je als 50méér man met een gerust hart wat centjes kun steken, dan is het wel een bootje. Voorbeeld… Voor rond de 14.000 euro koop je al een heel lief, nagelnieuw sloepje dat luistert naar de naam Nautica 520. Compleet uitgerust en met genoeg comfortabele zitruimte voor vrienden, kinderen en/of kleinkinderen. Ik heb haar – alles wat vaart is vrouwelijk – onlangs even uitgeprobeerd. Daarbij soepeltjes en opvallend stil aangedreven door een 15 PK Suzuki Marine buitenboordmotor. Die combinatie stuurt en manoeuvreert zo licht als een eendenveertje. Geloof me, je voelt je Neptunus te rijk.

'Je koopt niet alleen maar een boot. Je wordt de trotse bezitter van een vaartuig met motor.'

Het hoge woord is gevallen. Buitenboordmotor. ‘Er gebeurt iets geks bij mensen die een bootje aanschaffen,’ fluisterde de jonge stuurman van een Prins 625 Sundeck tijdens een proefvaart tegen me. Dat deed hij terwijl vlak achter ons een Suzuki Marina 100 PK stevig aan het werk was. ‘Veel mensen kijken voornamelijk naar de boot. En dan aan het eind is het van, Oh ja, er moet nog een motor bij. Het is de kunst dat je de ideale boot-motor combinatie creëert, die past bij wat je met je schip wilt gaan doen. Kijk, deze 625 Sundeck heeft voor haar klasse belachelijk goede vaareigenschappen. Ze is superstabiel en wendbaar, en de romp is kwalitatief top. Daarom adviseren wij deze 100 PK motor. Die is superstil – dat is écht een heel sterk punt van Suzuki - en heeft voldoende power om de mooie vaareigenschappen van de boot optimaal te benutten.’

Zacht varen is heel wat anders dan rustig varen

Uit eigen ervaring weten we dat het een misverstand is om te denken dat hoe meer PK’s de motor in huis heeft, hoe harder je moet varen. Je vaart namelijk bijna altijd heel rustig in Nederland. En dan is juist een wat zwaardere motor een genot. Die is aanzienlijk stiller dan een lichtere motor die harder moet werken om de vaart er een beetje in te houden. Deze wijze vaarles leerde de eerdergenoemde Tax Free ons. Toen de stokoude 25 PK tweetakt de geest gaf, kozen we uit een verkeerd soort zuinigheid voor een 9,9 PK motor. ‘Want we varen toch nooit hard.’ Als ik eerlijk ben, daar heb ik altijd een beetje spijt van gehad. Zacht varen is namelijk heel wat anders dan rustig varen.

De primeur van de Primeur

In 2011 verhuisden we naar Ibiza. De Tax Free kon niet mee en kreeg een nieuw baasje. Toen we najaar 2016 herverhuisden naar Amsterdam, had Grote Liefde slecht één eis. Maar die was wel keihard. Er moest weer een bootje komen. Na maanden van intensief speuren op internet waren er – uiteindelijk - twee favorieten komen bovendrijven. We kozen na lang wikken en wegen voor een hybride Silent Ship 23. Onze andere favoriet was de Primeur 710 Tender. En terecht, zo bleek toen we er onlangs eentje tegen het lijf voeren. Het was een beeldschoon, vuurrood exemplaar met twee heel erg blij kijkende opvarenden aan boord. We raakten aan de praat en voor we het wisten hadden we de primeur van een proefvaartje. Welkom op het water, waar de aardigste stuurlui juist niet aan de wal staan. De Primeur 710 Tender is strak en toch stijlvol van lijn. Dat is knap voor een boot die gelijktijdig ontzettend veel ruimte in ‘de kuip’ biedt. Waarbij de extra diepe zit voor ongehoord veel comfort zorgt.

'Ze wordt aangedreven door een 50 PK buitenboordmotor die je niet ziet en amper hoort.'

Comfort dat nog eens wordt verhoogd door de bijzonder goede waterligging en vaareigenschappen van de boot. Waarbij ze wordt aangedreven door een 50 PK buitenboordmotor die je niet ziet en amper hoort. En daar zijn twee redenen voor. De motor zit in een ‘bun’. Onder de motorkap aan de achterkant van de boot, zeg maar. Dat is heel handig, want nu kun je achter de boot heel gemakkelijk aan boord klimmen na het zwemmen. De tweede reden was, volgens de trotse schipper, de motor zelf. ‘Er kan maximaal een 90 PK achter, maar ik heb bij het proefvaren gemerkt dat 50 PK perfect paste bij onze manier van varen. En ik heb bewust voor een Suzuki gekozen. Die motoren zijn simpelweg een stuk stiller dan de rest.’

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Suzuki Marine Nederland.

Gallery

Deel dit artikel