Groener dan groen met Hyundai

Hebben

Groener dan groen met Hyundai

Door -

Deel dit artikel

Vorige week voelde ik me toerist in mijn eigen geboortestad. Met dank aan Hyundai Nederland, die me had uitgenodigd om in Amsterdam twee dagen aanwezig te zijn bij de Europese introductie van de KONA Hybrid & de verbeterde IONIQ Electric.

Dit Zuid-Koreaanse automerk is een absolute frontrunner op het gebied van brandschone motoren.

Er ging een nieuwe wereld voor me open en dat terwijl de bestemming zo dichtbij was, namelijk een half uur met de trein vanuit Zandvoort. Het buitenlandgevoel begon al in het hotel waar ik me meldde en waar ik zou overnachten. Ik had nog nooit van het QO hotel gehoord en dat kon kloppen, want het stond er ook nog niet zo lang. Waarom juist voor dit hotel was gekozen door Hyundai, werd duidelijk toen ik in mijn fraaie hotelkamer met een opmerkelijk uitzicht, namelijk op de Bijlmerbajes, een brochure van QO las.

'Het QO komt voort uit ons idee dat hospitality niet langer zoveel afval moet produceren,' stond er te lezen. 'En dat eenmalig gebruik moet worden teruggedrongen. We willen juist laten zien dat we alleen een positieve invloed hebben op mens en natuur, wanneer we een duurzame en circulaire benadering nastreven.'
Daarom kwam een derde van het beton dat gebruikt was voor de constructie van het gebouw van de iconische Shell-toren in Amsterdam. En waren de tapijten gemaakt van 100 % gerecycled materiaal afkomstig van visnetten.

Volle tank met waterstof

Die circulaire en duurzame benadering paste natuurlijk uitstekend bij de elektrische en hybride auto's die Hyundai al een behoorlijke tijd maakt. En waardoor dit Zuid-Koreaanse automerk een absolute frontrunner werd op het gebied van – excuses le mot – brandschone motoren. Zo rijdt er al een fraaie Hyundai NEXO rond in Nederland, een elektrisch aangedreven SUV die maar liefst 665 kilometer kan afleggen op een volle tank met waterstof.

Gaandeweg – ik ben niet zo snel van begrip – kwam ik erachter dat Amsterdam een opmerkelijk groene en circulaire stad is en dat Hyundai daarom had gekozen om hier de Europese presentatie te houden van twee knallers van wagens. Dat had ik nooit achter Mokum gezocht. Als ik aan groen dacht en aan Amsterdam, dan dacht ik toch voornamelijk aan de gelaatskleur van buitenlandse toeristen, die voor het eerst nederwiet hadden geprobeerd in de coffeeshops.

Wennen deed het nooit

Op de eerste dag van mijn tweedaagse verblijf zou ik van de ene verbazing in de andere rollen. Al zou het echte rollen pas de volgende dag plaatsvinden als we in de gepresenteerde auto's mochten rijden. 's Middags bezochten we het Circl gebouw van ABN Amro tegenover trein- en metrostation Zuid. De vrouw die het internationale journaille rondleidde, vertelde dat het isolatiemateriaal in het plafond was gemaakt uit 16.000 oude spijkerbroeken en dat de kozijnen van vergaderruimtes uit oude kantoren afkomstig waren. Ik wilde vragen aan de gids of ABN Amro ook zaken met groene bedrijven deed inplaats van te investeren in foute wapenleveranciers. Maar wat schoot ik daarmee op? Ik zou alleen maar mijn alleraardigste gastheer Mike Belinfante van Hyundai Nederland in verlegenheid hebben gebracht. 

Het was dan ook maar goed dat hij er niet bij was toen ik een Poolse journalist feliciteerde met haar zwangerschap en dat ik binnen een fractie van een seconde door had dat ik er faliekant naast zat. Het was al de vierde keer in mijn leven dat ik zo dom was om deze voorbarige conclusie te trekken, maar wennen deed het nooit. En natuurlijk kwam ik de vrouw in kwestie overal tegen de rest van de dag en avond. Als blikken konden doden, was ik al minstens vijf keer gestorven. 

Metgezel achter het stuur

De volgende ochtend was het showtime. Een bijzonder fijne collega uit het Noorden des lands was mijn metgezel achter het stuur. Tijdens onze rit via de mooie plekken van Amsterdam naar Marken en weer terug, zouden we om beurten gaan sturen. We begonnen eerst in de vernieuwde elektrische IONIQ, die ik gisteren tijdens de presentatie van de modellen in het Muziektheater aan het IJ al had bewonderd. Wat ik vooral fraai aan deze sedan vind, is de achterkant van de wagen. Met alle respect, maar zo had ik de Toyota Prius graag willen zien. Een volle bips is niet erg, maar je moet er wel een kokosnoot tussen kunnen kraken. En het enigszins voluptueuze achterwerk van de IONIQ loopt wel mooi door in het strakke geheel.

De journalist uit het Noorden mocht beginnen met rijden en dat beviel klaarblijkelijk zo goed dat ik in deze wagen niet meer aan bod kwam. Wel kon ik de auto als passagier beoordelen en dat beviel prima. Misschien een idee voor een automagazine, waarin de artikelen alleen maar geschreven worden vanuit het oogpunt van de passagier. Ik liet het toe, want ik dacht: ik ga die aardige Mike Belinfante gewoon vragen of ik nog eens een test mag doen met de IONIQ. Daar kom ik dus binnenkort nog op terug. 

Boel auto voor dat geld

Wel mocht ik na een fijne lunch te hebben genuttigd bij restaurant Pllek achter het stuur van een helblauwe KONA hybride kruipen, ook al zo'n auto die me qua looks bekoorde. Een kleine SUV met de uitstraling van een gestroomlijnde jeep. En klein past wel bij me als voorzitter van de korte benen club. Dat kleine is overigens gezichtsbedrog, want van binnen is het een opmerkelijk ruime wagen, die bovendien heerlijk stuurt en in deze ietwat duurdere uitvoering van alle gemakken voorzien is, waaronder een stoel airco die het zo goed doet dat je op de hoogste stand in kapitein Iglo verandert. Wel geweldig als het tijdens de volgende zomer weer tegen de 40 graden loopt! Met een vanaf prijs van € 27.995 krijg je een boel auto voor dat geld, een wagen die bovendien erg zuinig in gebruik is, want daar zorgt de elektromotor wel voor. 

De groene dagen zaten er bijna op. Het werd tijd om afscheid te nemen van de KONA, van het QO Hotel, van de mensen van Hyundai en van de Bijlmerbajes. Ik ging in ieder geval in gepaste stijl naar huis. Met de elektrische trein. 

Voor informatie: www.hyundai.nl

Deel dit artikel