Geld op de bank? Koop een boshuisje in Drenthe!

Hebben

Geld op de bank? Koop een boshuisje in Drenthe!

Door -

Deel dit artikel

Afgelopen week hoorde ik op de autoradio een bankcommercial waarin het renteklimaat in Nederland werd omschreven als net boven het nulpunt. Maar – en daar komt de grote ontboezeming – de bank zou jouw centjes met alle liefde naar een buitenland met een warm renteklimaat voor je willen brengen. Met rentes van rond de 6%, als ik het goed heb verstaan.

Ik moest erg lachen om die commercial van de bank. Want ik reed cabrio, met een gulle zon op de pet en een heerlijk rijwindje om de oren. Gewoon in Nederland. Sterker, Grote Liefde en ik waren op weg naar ons boshuisje in Drenthe. En dat kon, omdat we onze centjes niet naar het buitenland hebben laten brengen, maar omdat we ze helemaal zelf gehuisvest hebben in een lief, klein boshuisje. In Nederland. Met een rendement op onze ‘investering’ dat we, om in banktermen te blijven, tropisch zouden durven noemen.

Waarom zouden we in godesnaam met ons geld naar het buitenland gaan?

Kleurenfoto’s liegen nooit. Dus kijk gerust even op www.boshuisjeindrenthe.nl. Zoals je ziet, we hebben er een klein paleisje van gemaakt. Met hulp van een geweldige plaatselijke aannemer met de toepasselijke naam Henk Hut. ‘Die moeten we hebben!’ dachten we toen we zijn bord ergens in een Drentse tuin zagen staan. Uit onderzoek is gebleken dat de gelukkigste mensen van Nederland in Drenthe wonen. Wij begrijpen na ruim een jaar boshuiseigenaar te zijn wel waarom. En stellen ons sindsdien ook regelmatig de vraag, waarom zouden we in godesnaam met ons geld naar het buitenland gaan? Want Drenthe huisvest niet alleen heel veel gelukkige mensen, het is er ook nog eens oogverblindend mooi.

‘Boshuisjes spelen een belangrijke rol in sprookjes. En soms worden sprookjes werkelijkheid.’

Het park waar ons huisje staat heet ‘Hoor de stilte’ en is een verzameling van 54 huisjes die met losse hand in het bos zijn gestrooid. (En ja, er staan nog huisjes te koop.) Toen het huisje na twee maanden rigoureus verbouwen in april 2017 klaar was, zijn we het gaan verhuren. Waarbij we onze gasten dit beloofden:

“Boshuisjes spelen een belangrijke rol in sprookjes. En soms worden sprookjes werkelijkheid. Want een verblijf in vakantiehuisje ’t Bosuiltje voelt voor iedereen als een sprookje. Omdat het binnen net zo mooi en bijzonder is als de betoverende buitenomgeving.
En uiteraard is het uitgerust met alle moderne gemakken die je graag in een vakantiebungalowtje ziet. Bij aankomst zijn de super-comfortabele bedden lekker opgemaakt.
Omdat wij als eigenaren ook graag van kwaliteit genieten, is deze in 2017 totaal gerenoveerde Drentse vakantiewoning ingericht als een klein grote-mensen-huis.
Daarom hebben we ook gekozen voor vloerverwarming in het hele huis, plus een echte Noorse houtkachel die geweldig en sfeervol brandt. En ook binnen kun je het fijne uitzicht over de aangrenzende velden en bossen bewonderen: dankzij de twee grote glazen puien (met dubbele openslaande deuren) aan de zuidzijde.”

Voor iedere geboekte nacht wordt een boom geplant in Madagascar

Vorig jaar hadden we 32 boekingen, variërend van 3 dagen tot 3 weken. Goed voor een rendement op onze investering van 7,1254%. En nu, eind mei, staat de teller al op 26 boekingen. En weet je wat nou zo leuk is. Je hebt, los van de rente, weinig lol van geld dat ergens in het buitenland staat. Maar Grote Liefde en ik rijden regelmatig naar ’t Bosuiltje – want zo heet ‘t – om daar lekker in de tuin te rommelen, wat puntjes op de i te zetten qua onderhoud, naar de vogeltjes te luisteren, et cetera… Waarbij we onszelf ook mogen trakteren op een fijne overnachting.

Zelf verhuren is gedoe met administratiedingen, en daar ben ik helemaal niet goed in. Schrijven wil nog wel lukken, maar boekhouden is een mysterie voor me. Daarom verhuren we via airbnb (waar we inmiddels Superhost zijn, jawel) en natuurhuisje.nl. Het leuke van het verhuren via natuurhuisje.nl is dat ze voor iedere geboekte nacht een boom planten in Madagascar. En is dat nou niet een geweldige gedachte? Een boshuisje in Nederland dat aan de andere kant van de wereld ervoor zorgt dat er bomen worden geplant.

Deel dit artikel