Hebben

Geen motoren voor watjes

Door -

Deel dit artikel

Een acteur die uit liefde voor de tweewieler zijn eigen motormerk ontwikkelt... dat klinkt alsof James Bond zelf zijn gadgets bedenkt en in elkaar sleutelt. Maar dit is geen filmfictie: ARCH motorcycles is het geesteskind van acteur en Matrix-held Keanu Reeves.

En het is niet zomaar het speeltje van een acteur die niet weet waar 'ie zijn geld moet laten. ARCH is een grote-mensen-merk. Met een nogal eigenzinnig karakter. Maar dat mag je verwachten van een 50méér man als Reeves.

In principe is iedere ARCH motor uniek

Die eigenzinnigheid blijkt bijvoorbeeld uit de site van ARCH motorcycles. Géén marketing trompetgeschal, géén indrukwekkende line up van de nieuwste modellen, géén grote woorden over hoe geweldig en succesvol de motoren zijn. En er wordt met geen woord gerept over de prijzen. Omdat noblesse oblige ofwel adel verplicht, staat er wel een heel mooi filmpje op de site. Maar als je meer wilt weten, geef je gewoon je gegevens door via de site en dan neemt de firma contact met je op.

De motor die eronder komt te hangen is niet bepaald van de kinderachtige soort: 2.032 cc American V-twin

Dit voorjaar lanceert ARCH drie nieuwe modellen, waaronder de stevig ge-update KRGT-1. Dat is eigenlijk een beetje dubbelop, in principe is iedere ARCH motor al uniek. Want geheel volgens de (design)wensen van de nieuwe berijder afgebouwd met een bijzondere blend van staal, écht perfect afgewerkt aluminium (wat heel knap is) en essentiële carrosserieonderdelen (zoals de spaakwielen) van carbon vezel. De motor die eronder komt te hangen is niet bepaald van de kinderachtige soort: 2.032 cc American V-twin. Het zal je inmiddels duidelijk zijn, dit zijn geen motoren voor watjes.

GalleryDeel dit artikel