Een zonnebril om te zoenen

Hebben

Een zonnebril om te zoenen

Door -

Deel dit artikel

Materialisme? We lachten erom. Al jaren. Totdat we de Joseph zonnebril van Salle Privée zagen en we weer helemaal terug bij af waren.

Er gingen jaren voorbij dat we alles kochten wat we mooi vonden. Maar toen we 50méér man werden, verdween dat materialistische trekje als sneeuw voor de zon. We begonnen andere dingen belangrijker te vinden. Fysieke gezondheid bijvoorbeeld. En geestelijke groei. Of sociale contacten en houden van in de meest intense vorm. Dat alles overklaste de liefde voor spullen.

God voorziet en maakt beter

We kwamen erachter dat hoe meer je bezit, hoe meer die bezittingen bezit van je nemen. Maar toen, op een dag in maart 2018, zagen we op de site van Salle Privée een zonnebril. Niet zomaar een zonnebril, maar een bril die Joseph heet. De naam Joseph betekent: God voorziet en maakt beter. Een toepasselijkere naam voor deze in Italië door de beste vaklui met de hand gemaakte zonnebril met Carl Zeiss Vision lenzen hadden ze bij Salle Privée niet kunnen bedenken.

Waarom we hem zo mooi vinden? Dat is net zo'n domme vraag als vragen waarom je verliefd op een vrouw wordt. Het is er gewoon. En het willen verklaren is simpelweg zonde van de tijd, maar bovenal zonde van het gevoel. Na een paar weken toch minstens een paar keer per dag aan een zonnebril te hebben gedacht, waren we vanmorgen op het hoofdkantoor van Salle Privée voor iets waar we je binnenkort van op de hoogte brengen, en toen vroegen we voorzichtig of we Joseph even mochten zien en mochten opzetten.

Alles klopte in die paar minuten

Dat mocht. Het werd een kort samenzijn, maar alles klopte in die paar minuten. De kleurstelling (mijn favoriete Joseph – er zijn er drie – heeft een amberkleurig monteur en grijze lenzen) is in het echt nog vele malen mooier dan op de foto en de pasvorm op dat hoofd van ons, alsmede de grootte van de bril waren perfect. Ja, afzetten en teruggeven voelden als liefdesverdriet. 

Bij het verlaten van het pand, bedachten we dat het misschien de hoogste tijd werd om te gaan mediteren. De mantra daarvoor hadden we al in het hoofd: hebben, hebben, hebben, hebben...

 

 

Deel dit artikel