Een feestje - een nieuwe elektrische fiets kopen

Hebben

Een feestje - een nieuwe elektrische fiets kopen

Door -

Deel dit artikel

Op mijn elfde trakteerde mijn opa me op een rode Peugeot jongensfiets met wielrenstuur. Omdat mijn familie niet bepaald met Ed van der Elsken-aspiraties was gezegend, kan ik het helaas niet bewijzen met een foto. Maar je kunt me op mijn woord geloven als ik zeg dat het de mooiste fiets van de straat was.

De rode ‘Peugeot’ was tot na mijn zestigste mijn laatste nieuwe fiets. De ruim 50 jaar erna heb ik opgevuld met afdankertjes. Vraag me niet waarom. Want iedere man zou zichzelf met enige regelmaat het genot van een Nieuwe Fiets moeten gunnen. Gelukkig besloot Grote Liefde zo’n anderhalf jaar geleden dat het tijd was voor een nieuwe Nieuwe Fiets.

Een comfortabel continu elektrisch fietswindje in de rug of puur op eigen kracht?

Ik geef eerlijk toe, ik heb toen ernstig getwijfeld of ik voor een elektrische Nieuwe Fiets zou kiezen. Ik twijfelde niet omdat ik het een ouwe lullen-ding vind. Ben je gek! In alle grote steden staan jong en oud vreedzaam naast elkaar te wachten voor het rode licht, met hun elektrische fietsen in de aanslag. En na een proefrit met een comfortabel continu elektrisch rugwindje bij een van de 34 filialen van fietsenwinkel.nl, kon ik al die elektrische fietsers geen ongelijk geven. Maar meneer Mannenzaken besloot na ampele overweging om tóch voorlopig nog even puur op eigen kracht te fietsen. De beentjes waren geestelijk nog niet aan toe aan een elektrische fiets, zeg maar.

Héééérlijk, 30 km/uur met de straffe Noordhollandse polderwind pal tegen! Dus je snapt wat mijn volgende Nieuwe Fiets wordt...

Ik zeg anderhalf jaar later dat ik geen spijt heb van mijn nieuwe fiets, maar dat ik wel een tikje spijt heb dat ik toen niet voor een elektrische fiets ben gegaan. Grote Liefde was me toen – net als altijd – een stap vóór. Zij liet haar oog vallen op een schitterende elektrische damesfiets voor de 50plus vrouw van nu. Die keurig fietsklaar bij ons thuis werd afgeleverd. En er is eigenlijk niets leuker dan om naast haar te fietsen en naar haar blije toet in de tegenwind te kijken. Nou ja, het is stiekem net zo leuk om af en toe haar elektrische fiets te pakken, om even lekker de straffe Noordhollandse polderwind te trotseren. Héééérlijk, 30 km/uur met windkracht 6 pal tegen! Dus je snapt wat mijn volgende Nieuwe Fiets wordt... Ik verheug me nu al op van feestje van een elektrische fiets kopen.

Foto: Luca Campioni op Unsplash

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking bloggerslijst.nl.

Deel dit artikel