Een bééld van een 80-jarige

Hebben

Een bééld van een 80-jarige

Door -

Deel dit artikel

In het pre-digitale tijdperk was er de magie van Polaroid. Dankzij hun camera's waarmee je een foto maakte die je een kleine 3 minuten later geprint en wel aan het publiek kon tonen.

Niet dat je ze vaak zag, die in privésfeer gemaakte 'direct klaar' plaatjes. Want van de honderden miljoenen geschoten Polaroids was een aanzienlijk percentage vanwege de pikante strekking niet geschikt voor het familiefotoalbum.

Het beste van twee werelden

Met de opkomst van de digitale fotografie, leek het doek te vallen voor Polaroid. Maar net zoals de vinyl LP nog steeds alive and kicking is, zo oogt het inmiddels 80-jarige Polaroid jonger en frisser dan ooit tevoren. Kijk maar eens naar één van de jongste telgen uit de line up: de Polaroid Pop. Dit plaatje van een camera combineert het beste van twee werelden. Je kunt er namelijk digitale foto's mee maken, die je op het touch screen kunt bekijken. Of via datzelfde scherm met allerlei geinige filtertjes bewerken, of persoonlijke teksten toevoegen. Foto's die je langs digitale weg kunt delen. En als een ware goochelaar tover je het beste het laatst uit de mouw: je drukt de mooiste foto van je grote liefde met de camera ter plekke af! Geloof ons, dat maakt pas écht indruk. En het nog betere nieuws is dat de kwaliteit van de instant-foto's gigantisch is verbeterd. In de camera huist een zogenaamde ZINK-printer, die niet met inkt of toner werkt, maar door verhitting de kristallen in het fotopapier omzet in een duurzame en kraakheldere foto. Binnen een minuut.

https://www.polaroid.com/

Deel dit artikel