De NISSAN X-TRAIL. Geluk is te koop

Hebben

De NISSAN X-TRAIL. Geluk is te koop

Door -

Deel dit artikel

Onlangs ging ik vlakbij mijn appartement in Zandvoort de duinen in. Voor de laatste keer wilde ik over de racebaan kijken, voordat het circuit tot april volgend jaar hermetisch op slot ging wegens ingrijpende Formule 1-verbouwing.

Regen foto: Toon Bracht, Na de regen foto's: Ingela Chai

De enige dissonant die dag, was toen deze chauffeur/butler/begeleider even niet oplette en de meisjes door het elektrisch bedienbare panoramisch open dak met zonnewering hun hoofden naar buiten staken. 

Toen ik daar zo stond op een duintop, begon het opeens vanuit het niets gigantisch te hozen. Het regende zo hard dat ik zelfs al lopende geen hand voor ogen zag. Maar gelukkig zag ik in de verte de NISSAN X-TRAIL staan.

Terwijl ik in de stromende regen de laatste honderd meters richting auto aflegde, moest ik denken aan die eerste kilometers in dit topmodel van NISSAN (tenminste als je sportauto's als de 307Z en de GT-R even niet meerekent). Dat ritje viel bepaald niet tegen! Deze flink uit de kluiten SUV heeft niet zo lang geleden een nieuwe 1,3 liter turbomotor gekregen, die ook in de Mercedes A200 ronkt en hoewel ik geen vergelijking kan maken met de vorige 1,6-viercilinder motor heeft de grote X-TRAIL opvallend veel pit. Hij is snel en tegelijkertijd comfortabel. Ik houd daar van! En toch is deze imposante wagen met z'n gemiddelde verbruik van 1 op 12,5 ronduit zuinig te noemen.

Naar Walibi

Van de X-TRAIL wordt gezegd dat het een perfecte gezinsauto is, waarin alle leden van het gezin letterlijk en figuurlijk ruim aan hun trekken komen.

Dat wilde ik wel even proefondervindelijk zelf kunnen vaststellen, dus plande ik op een zondag een uitje met mijn jonge dochter van 11 en één van haar beste vriendinnen. We gingen oostwaarts, om precies te zijn naar Walibi, het pretpark dat bekend staat om de vele duizelingwekkende achtbanen. Ik ben daar geen fan van, maar als je een dochter van 11 hebt, dan moet je niet zeuren.

Toen ik zo door de Zandvoortse duinen liep terwijl de regen mijn gezicht geselde, kon ik desondanks een glimlach niet onderdrukken. De twee meisjes zaten heen en terug heerlijk op het fraaie leer van de uiterst comfortabele en luxe achterbank te genieten van hun muziek. Die muziek is naar mijn bescheiden mening niet veel soeps, maar dankzij het BOSE Premium-audiosysteem met acht speakers klinkt zelfs de meest suffe K-Pop nog spannend.

Enige dissonant

Veilig voelde ik me ook in deze grote auto. Mede dankzij de NISSAN Safety Shield, bestaande uit grootlicht met adaptieve dimstand, rijbaan-assistent, verkeersbordherkenning, intelligente frontale botsingbescherming met voetgangersdetectie (P-FEB) en in deze meest luxe Teka-versie, intelligente parkeerassistent (IPA). De enige dissonant die dag, was toen deze chauffeur/butler/begeleider even niet oplette en de meisjes door het elektrisch bedienbare panoramisch open dak met zonnewering hun hoofden naar buiten staken. Toen ik ze daarna bestraffend toesprak, zei het vriendinnetje van mijn dochter dat ze dacht dat het wel kon. Want dit was meer een huis dan een auto. Dat compliment kon deze Nissan mooi in zijn dashboardkastje steken. 

Eindelijk was ik op mijn plek van bestemming in het door regen gesteisterde Zandvoort; de straat waar de X-TRAIL stond geparkeerd.

Gelukkigste man

Ken je dat? Dat je op wintervakantie bent en een lange boswandeling maakt in koud en zwaar weer? Dat je verder bent gelopen dan je lief is en je ook nog dat hele stuk terug moet? Als je dan eindelijk bij je vakantiewoning bent aanbeland en je zit even later voor de open haard, dan ben je de gelukkigste man op aarde.

Zo voelde ik me toen ik die ochtend achter het stuur van de NISSAN X-TRAIL ging zitten, de verwarming aan deed en ik de regen niet meer tegen het raam hoorde omdat die fijne Bose-installatie eindelijk mijn favoriete muziek van het moment begon te spelen. Geluk is niet te koop? Ik dacht het wel.

De NISSAN X-TRAIL, die ook als 7-persoonsvoertuig leverbaar is, heeft een vanaf prijs van € 36.550,- Check de NISSAN X-TRAIL CONFIGURATOR.

GalleryDeel dit artikel