De Nissan JUKE 2020 is topfit

Hebben

De Nissan JUKE 2020 is topfit

Door -

Deel dit artikel

Zou de wereld niet saai zijn als elke beslissing met het verstand werd genomen? Gelukkig worden er misschien wel een evenredig aantal beslissingen met het hart genomen. Want anders zou de Nissan JUKE uit 2010 niet zo'n groot succes zijn geworden.

Om het even persoonlijker te maken: deze compacte SUV zou goed bij me passen. Niet alleen ben ik lid van de korte benen club, maar die benen gaan tegenwoordig ook wat strammer door het leven zodat in- en uitstappen een makkie wordt met de JUKE.

Uit de reviews van tien jaar geleden las ik dat de Juke toen krap van binnen was en niet al te soepeltjes reed. Maar toch werden die berichten door zo'n 1,5 miljoen kopers van over de hele wereld straal genegeerd.

Zelf ben ik ook iemand die met zijn hart denkt (hetgeen me overigens vaak in de problemen heeft gebracht, maar dat is weer een ander verhaal.) En op basis daarvan behoorde ik tot degenen die níet als een blok voor de Nisan JUKE vielen. Even gechargeerd gezegd, vond ik de wagen met die bolle vormen op een half opgeblazen ballon lijken. De ronde koplampen voor gaven 'm vervolgens iets kneuterachtigs. Kortom: De JUKE uit 2010 was not my cup of tea.

Maar nu komt het mooie: op alle fronten is de JUKE uit 2020 different cook!

Strakke, sportieve lijnen

Ken je die reclames voor een fitness regime, waarbij je foto's van een man of vrouw voor en na een half jaartje trainen ziet? Op foto 1 zie je duidelijk nog de spekrolletjes zitten en op foto 2 is de figuur droog getraind en gespierd. Qua uiterlijk is dat precies het verschil tussen de JUKE uit 2010 en de JUKE uit 2020. Toen ik een tijdje geleden de nieuwste op dit moment verkrijgbare* Nissan ophaalde voor een weekje toeren, wist ik niet wat ik zag. Auto's kunnen nog zo mooi gefotografeerd worden, in 'levende lijve' is het toch een ander verhaal. Ik zag een auto waar ik meteen een klik mee had.

 

In tegenstelling tot bij de JUKE 2010 vind ik de uit de kluiten gewassen wielen met nieuwe mooie velgen hier wel passen bij de koets die erop staat. En de strakke, sportieve lijnen zorgen voor een perfect plaatje. De ronde koplampen zijn gebleven en staren je nog steeds aan, maar nu hebben die strakke 'wenkbrauwen' gekregen in de hoedanigheid van Y-vormige dagrijverlichting met led-lampen. Het model dat ik mocht testen had ook nog een zwevend dak in een contrasterende zwarte kleur, die fraai stond bij de rode lak. Kortom: de nieuwe JUKE was in tegenstelling tot het tien jaar oudere broertje of misschien beter gezegd: tien jaar oudere zusje in fysieke staat op en top topfit.

Via Google Home

En zoals de JUKE 2020 eruit ziet, zo rijdt deze auto ook. Verwacht geen Franse rijervaring, daar zijn de Japanners toch een beetje wars van. Vloeiend gaat het wel, maar een beetje hoekig vind ik juist wel lekker in deze tot coupé omgevormde eigentijdse crossover. Wat rijervaring betreft zou je ook van het begrip crossover kunnen spreken. In de stad gedraagt 'ie zich als stadsauto, die semi-soepel manoeuvreert, en op de snelweg is de Juke snel weg als je 'm de sporen geeft. Er is voorlopig maar één motor: een 1,0-liter driecilinderbenzine met 117 pk. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard, maar je kunt ook kiezen voor een gelikte zevenversnellingsbak met dubbele koppeling.

Daarbij is de auto wat innovatie betreft helemaal up to date. Er zit een nieuwe infotainment-systeem in, dat bestaat uit een 8-inch touchscreen en menu-sneltoetsen, en DAB-radio, Bluetooth, Apple Carplay, Android Auto en zelfs. Wifi heeft. Daarnaast heb je met de simpele app van NissanConnect alles in de hand. Van de serieuze zaken, zoals automatische noodoproepen als je een ongeluk hebt gehad, tot puur gemak, zoals de Nissan JUKE op afstand afsluiten. Je kunt zelfs via Google Home verbinding maken met de wagen.

Unieke hoofdsteunluidsprekers

Slagroom op de toch al smakelijke cake is voor mij het geluidssysteem. Eerlijk gezegd zou ik merken als JBL en Bose niet in mijn huiskamer willen hebben, maar via in-ear hoofdtelefoon of nog beter: in de auto zijn de strakke bassen van deze merken als manna voor mijn muzikale ziel. Het Bose Personal Plus-geluidssysteem in de JUKE heeft 8 speakers, waaronder unieke hoofdsteunluidsprekers die met PersonalSpace®-signaalverwerking werken om je te omringen met een 360 graden geluid voor een nog groter gevoel voor diepte en muzikale zuigkracht. I love it!

Al met al is de Nissan JUKE met grote sprongen vooruitgegaan. Hij is ruimer, praktischer, heerlijk om in te rijden en veel mooier om te zien. Om het even persoonlijker te maken: deze compacte SUV zou goed bij me passen. Niet alleen ben ik lid van de korte benen club, maar die benen gaan tegenwoordig ook wat strammer door het leven zodat in- en uitstappen een makkie wordt met de JUKE. Tel daarbij op gebruiksvriendelijke techniek en een uniek en vet geluidssysteem en het kan niet anders of je zit met deze wagen de komende tien jaar gebakken.

Met ook nog de komst van de spectaculaire elektrische ARIYA in 2021 blijf ik voorlopig mooi even vriendjes met Nissan. Zo opportunistisch ben ik ook wel weer*.

*Is een grapje, Judith Stolwijk van Nissan. Waar je ook zou werken, ik blijf je lief vinden.

Meer info over de Nissan JUKE 2020 vind je HIER.

Deel dit artikel