De nieuwe Jimny - Liefde op het eerste gezicht

Hebben

De nieuwe Jimny - Liefde op het eerste gezicht

Door -

Deel dit artikel

Achteraf hadden we er behoorlijk spijt van dat we onze geweldige Suzuki Jimny op Ibiza hebben achtergelaten. Tot we onlangs een testrit maakten met de NIEUWE Jimny.

‘Kijk!’ zei Grote Liefde. ‘Dat is nou een auto waar ik blij van word!’ ‘Dat’, het onderwerp van haar adoratie, was de nieuwe Suzuki Jimny. Hij stond op ons te wachten voor een Mannenzaken-testtour. Het waaide waanzinnig, de regen sloeg ons onder de paraplu door bijna horizontaal in de rug. En toch was het het zonnetje scheen. Dat had niet alleen te maken met de bijzondere kleurstelling van deze Jimny: Kinetic Yellow & Bluish Black. Nee, het was ook de stoere, robuuste vorm van de auto die ons onmiddellijk een brede glimlach bezorgde.

‘Neem ‘m nou maar. Over tien jaar ben je me nog steeds dankbaar!’

Misschien viel het je op. Ik heb het over de NIEUWE Jimny. Dat komt, Grote Liefde en ik waren in onze jaren op Ibiza de gelukkig bezitters van een OUDE Jimny. Na ons eerste jaar op Ibiza waren we het erover eens dat onze MG TF (bouwjaar 2002) niet bepaald gebouwd was voor de ruige, onverharde ‘caminos’ die juist naar de fijnste en stilste plekjes voeren. Dus gingen we op zoek naar iets wat hoger op de wielen stond. Bij toeval zagen we, toen we in de zomer van 2012 voor werkzaamheden even in Nederland waren, bij een Nederlandse autohandelaar een zilvergrijze Jimny Cabrio staan. Bouwjaar 2003, dus negen jaar oud. Maar zoals het normaal gesproken alleen in autosprookjes gebeurt, deze Jimny verkeerde in mint condition, met slechts 32.000 km op de teller. ‘5000 euro’, zei de handelaar. ‘Neem ‘m nou maar. Over tien jaar ben je me nog steeds dankbaar!’  Een stevige prijs voor een negen jaar oude Jimny, vond ik nogal zuinig. Grote Liefde hakte de knoop echter resoluut door. Nooit een seconde spijt van gehad.

Iedere keer ‘vierwielde’ Jimny ons feilloos naar de meest ontoegankelijke plekjes.

De tien jaar hebben we er niet mee gehaald, maar daar kon onze Jimny niets aan doen. We gingen terug naar Nederland. Maar in de ruim vier jaar dat we ‘m hebben gebruikt – we hebben er daadwerkelijk van alles in vervoerd; vrienden, B&B gasten, los achterin gestort openhaard hout, tuinaarde, grote planten, de palen voor de carport (zie foto in de gallery hieronder), you name it – heeft de auto ons geen seconde in de steek gelaten. En iedere keer dat ‘ie ons feilloos naar de meest ontoegankelijke plekjes ‘vierwielde’, zeiden we heel tevreden tegen elkaar dat ons wagentje een toppertje was. We hebben er bijna 80.000 km mee gereden. En ondanks onze bepaald niet zachtzinnige omgang gaf de auto geen krimp. Het enige wat we hebben moeten vervangen waren de schijfremmen vóór en de accu. We hebben wél altijd heel braaf de onderhoudsbeurten laten doen. Tegenwoordig krijg je als Suzuki-rijder de Suzuki Service Card, iets wat we destijds op Ibiza nog niet hadden. Ik doe even een greep uit de Service-voordelen... Je hoeft met de Suzuki Service Card bijvoorbeeld geen extra pechhulpverzekering af te sluiten, want de card biedt 24/7 hulp bij pech onderweg. En je kunt met die card ook altijd tussendoor even langskomen om gratis de bandenspanning of het oliepeil te laten checken, of om software-updates uit te laten voeren. En heel fijn, je kunt zonder afspraak kleine reparaties laten doen.

Bij deze Jimny zit je letterlijk en figuurlijk goed

Over de buitenkant van de nieuwe Jimny zijn we het dus roerend met elkaar eens. Dit is een auto die je al blij maakt als je ernaar kijkt. Maar je zit toch voornamelijk IN je auto en daar wil het oog (en rest) natuurlijk ook wat. Het eerste wat opvalt is het stoere en toch smaakvolle zwarte dashboard, met lekker overzichtelijke bedieningsconsoles. Zien we daar een heuse climate control unit? Dat is dan iets waar de Service Card Extra goed van pas komt: gratis airco check! De Card Extra kost 29 euro, maar dan zijn bijvoorbeeld ook het vervangen van lampen, een sterreparatie van je voorruit, de jaarlijkse APK en de Zomer- en Wintercheck helemaal gratis. Kan je jaarlijks wel 170 euro voordeel opleveren.

In het dashboard zit zelfs een riant multimedia scherm dat zich, oh wonder!, opvallend gemakkelijk laat bedienen. (En dat hebben we wel eens anders gezien in auto’s.) Feit is dat wij 50plus mannen en vrouwen onze emoties bij de aanschaf van een auto volop de ruimte durven te geven. Functionaliteit is goed, maar we willen ons vooral ook heel erg blij voelen achter de voorruit. Nou, dan zit je bij deze Jimny letterlijk en figuurlijk goed, ontdekten we. Dat gebeurde toen Grote Liefde de knoppen voor de stoelverwarming ontdekte. Na een paar minuten verzuchtte ze: ‘Kijk, dat vinden onze ledematen lekker... Zullen we dan nu een fijn tochtje maken?’

Dit is de auto die van een gewoon ritje een leuk avontuur maakt.

Het voelde meteen goed. Het begint al met de bijna-vorstelijk hoge zit waarbij je zo lekker op de karakteristieke vierkante neus kunt kijken... En het rijden voelde als vanouds. Je merkt aan alles dat je een auto hebt die – figuurlijk gesproken – geen zee te hoog gaat. De versnellingsbak schakelt zoals het een échte 4-wheel drive betaamt: gedecideerd en robuust. Waarbij Suzuki, tegen alle trends is, zo verstandig is geweest om voor de keuze tussen 2- en 4-wheel aandrijving - plus de selectie tussen high & low gear - een karaktervol extra pookje te installeren.

De nieuwe Jimny is qua luxe en comfort drie klassen beter dan zijn voorganger. Maar het eigenzinnige karakter is gelukkig gebleven. Dit is de auto die van een gewoon ritje een leuk avontuur maakt.

Het was dus beestenweer tijdens ons ‘tochtje’. De regen viel met bakken uit de hemel en volgens ‘De Bilt’ was het stormachtig met kans op zware windstoten. Maar zelfs op de brug over de Lek bij Vianen gaf ‘onze Jimny’ geen krimp. Op de terugweg namen we het pontje bij Culemborg. De veerman kwam speciaal zijn stuurhut uit om ook even een blik op het interieur te kunnen werpen. Zijn reactie mag ik je niet onthouden: ‘Potverdorie, wat een stoer karretje!’

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Suzuki.

Gallery


Deel dit artikel