De Gumshoe staat te trappelen

Hebben

De Gumshoe staat te trappelen

Door -

Deel dit artikel

Een schoen, waarvan de zool is gemaakt van gerecyclede Nederlandse kauwgom, kun je maar één naam geven… Precies, Gumshoe. In juni worden de eerste paren op straat verwacht.

In onze jeugd kauwden we op knalroze Bazooka-kauwgom (en deelden we de Bazooka Joe mini-strips met elkaar). Als de smaak eraf was - wat binnen een paar zalige minuten het geval was - spuwde je de klont met een mooi boogje naar voren en vervolgens volleerde je de kauwgom uit stand in de denkbeeldige bovenhoek. Herkenbaar?

Jaarlijks wordt er 1,5 miljoen kilo kauwgom op straat geschopt

Het schijnt nog steeds op grote schaal te gebeuren. In Amsterdam wil het met voetbalkampioen worden niet zo goed lukken de laatste jaren, maar de stad is wel wereldkampioen kauwgom op straat droppen. De stad neemt het leeuwendeel voor haar rekening van de 1,5 miljoen kilo kauwgom die jaarlijks in Nederland op straat wordt geschopt (of gespuwd).

Oogverblindend Bazooka-roze

Nu wil het geval dat de firma Gumtec in Londen veel ervaring heeft in het hergebruiken van afgedankte kauwgom. Ze maken er bijvoorbeeld frisbees, potloden en kammetjes van. En medio juni stappen de eerste sneakers met een zool van gerecyclede chewing gum door de Nederlandse straten. Deze Gumshoes zijn gemaakt van Amsterdamse kauwgom, en daarom staat de kaart van Amsterdam in het profiel van de zool afgebeeld. Maar wie weet volgen er snel meerdere steden. De Gumshoe is leverbaar in het zwart en, heel toepasselijk, in tamelijk oogverblindend Bazooka-roze. En je kunt ze hier alvast bestellen: http://www.explicitwear.com/sneakers/gumshoe/

En dan besluiten we hieronder met een zeer toepasselijk en briljant kauwgumfragment uit onze favoriet Blazing Saddles:

 

 

Deel dit artikel