De auto van Peter Sellers

Hebben

De auto van Peter Sellers

Door -

Deel dit artikel

Deze auto is niet bepaald een lachertje. Maar de originele eigenaar was daar wel een meester in. In mensen laten lachen.

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd, zeggen ze weleens. Als dat zo is, dan heeft Peter Sellers een belangrijk aandeel in het leven van ons leven gehad. Want wat hebben we om die Engelse acteur/komiek, die in 1980 op 65-jarige leeftijd veel te vroeg overleed aan een hartinfarct, moeten lachen in de jaren zestig en zeventig! Denk aan creaties als Dr. Strangelove in de gelijknamige film van Stanley Kubrick, Inspector Clouseau in de Pink Panther-reeks of onze persoonlijke favoriet Hrundi V. Bakshi in The Party.

Niet de hoofdprijs

Wie fan is van Sellers, van auto's houdt en wat centen op de bank heeft staan, zou kunnen overwegen om bij Sotheby's op deze 1961 Aston Martin DB4GT te bieden. Er zijn legio auto's te koop, die eigendom zijn geweest van filmsterren, maar er zijn niet veel exemplaren die ook nog in de film van de ster in kwestie een rol hebben gespeeld. Nadat de opnames van de Britse komedie The Wrong Arm Of The Law uit 1963 waren voltooid, was hoofdrolspeler Sellers zo gehecht aan de Aston Martin waarin hij in de film rondreed, dat hij de wagen van de producenten overnam. Dat hij daarvoor niet de hoofdprijs betaalde, moge duidelijk zijn.

Een recente restoratie

De DB4GT heeft een lichtgewicht aluminium chassis en een kortere wielbasis dan de standaard DB4. Dit exemplaar uit '63 heeft van de fabriek een 4-liter Lagonda Rapice motorblok gekregen en heeft voor een bedrag met vijf nullen een recente restoratie gekregen, waardoor het een perfecte auto is om eendachtig het vak van de originele bezitter lachend mee de weg op te gaan.

Hieronder een clip uit de film The Wrong Arm Of The Law, waarin Peter Sellers op 3.55 minuten vol gas gaat met de desbetreffende Aston Martin (luister naar dat motorgeluid!): 

Deel dit artikel