De auto van de toekomst is (bijna) hier

Hebben

De auto van de toekomst is (bijna) hier

Door -

Deel dit artikel

Op 1 april meldde Elon Musk via Twitter dat Tesla failliet was. Het was natuurlijk een grap. Maar het lachen zou Musk wel eens snel kunnen vergaan.

Vorige week maakte Business Insider bekend dat Tesla wereldwijd 123.000 Model S-auto’s moet terugroepen vanwege problemen met de stuurbekrachtigingssystemen. Gisteren meldde NU.nl dat de productiedoelstellingen voor de nieuwe Tesla Model 3 niet worden gehaald. En dan was er vorige week ook nog de dodelijke crash met de Model X SUV van Tesla.

‘Het besturen en bedienen van een auto, zoals we het al ruim een eeuw kennen, wordt totaal anders. Intuïtief is het toverwoord. Inclusief een voorruit-breed sciencefictionachtig head up display.’

Komt bij dat de concurrentie niet stilstaat. Dan denk je waarschijnlijk aan merken als BMW, Mercedes, Opel en Nissan. Maar wij van Mannenzaken kijken (en rijden) ook graag buiten de gebaande paden. En daarbij viel ons oog op dit snoepje… De Uniti One, die deels het kindje is van een Zweeds crowdfundingproject (dat binnen twee dagen meer geld had opgehaald dan het doel was) en deels van wetenschappers en ontwerpers van de Zweedse Lund Universiteit.

Hun uitgangspunt is simpel: de huidige auto’s zijn te lomp en te groot. Wat niet handig is als je een elektromotor voor de aandrijving wilt gebruiken. En aan elektrische auto’s die er al zijn, hangt een veel te hoog prijskaartje. Dus hebben de knappe koppen van Lund het volgende bedacht… De auto moet in 2019 leverbaar zijn. De prijs moet onder de 15.000 euro liggen. De actieradius moet minstens 300 kilometer op één acculading zijn. Opladen moet snel gaan, denk aan iets van twintig minuten. En heel leuk: het besturen en bedienen van een auto, zoals we het al ruim een eeuw kennen, wordt totaal anders. Intuïtief is het toverwoord. Inclusief een voorruit-breed sciencefictionachtig head up display.

De Mannenzakenauto van de zaak

De Uniti One is vederlicht en toch ijzersterk dankzij het gebruik van composietmaterialen. Optrekken is een vorm van lanceren, want binnen 3,5 seconden van nul naar 80 kilometer per uur. En is het puur een stadsautootje? Nou nee, want op de snelweg is ‘ie goed voor een kruissnelheid van 130 kilometer per uur.

En nog even terug naar het formaat van deze auto. We horen het al die stoere leasebakjongens al roepen: “Kinderautootje, niets voor mij!” Prima, jongens, vooral blijven roepen. Maar niet raar kijken als volgend jaar de heren Boskamp en Schouten - in het glorieuze gezelschap van hun geliefdes, want de Uniti One komt er ook als vierzitter – volstrekt gelukkig in hun Mannenzakenauto van de zaak komen langs zoeven.

Deel dit artikel