Bij de tijd

Hebben

Bij de tijd

Door -

Deel dit artikel

Afgezien van wat prominente rappers en andere met goud behangen patjepeeërs draagt de gemiddelde man natuurlijk veel minder sieraden dan de gemiddelde vrouw. Maar als er één ‘sieraad’ is waar veel mannen gek op zijn, dan is dat wel het horloge.

En die zijn er in allerlei soorten en maten, met uiteraard verschillende prijskaartjes. Zelf houd ik van semi-klassieke horloges en sportieve horloges met een duik-, vlieg- of reisthema. Smart watches zijn niks voor mij; ik moet al genoeg opladers meezeulen. Hieronder vijf ‘echte’ horloges die ik zelf de moeite waard vind. De genoemde prijzen zijn bij benadering; het betreft horloges die al enige tijd op de markt zijn en vaak kun je ze tegen een beduidend lagere prijs kopen.

Oris Atelier World Timer

Prachtig zilverkleurig horloge met 2 tijdszones. Je kunt het horloge gemakkelijk uren laten verspringen met een simpele druk op de knop, ideaal voor reizigers dus. Dit in Zwitserland gemaakte automatische horloge heeft een opengewerkte achterkant waardoor het mechanisme gedeeltelijk zichtbaar is. Het horloge en de band zijn uit stainless steel vervaardigd. Een mooi horloge voor op kantoor, om mee te reizen en voor een sjiek avondje uit.
Prijs Euro 3.270

Casio Oceanus OCW-G1000-1A

Bij Casio denken we meteen aan vrij goedkope plastic quartz horloges natuurlijk. Hun Oceanus lijn van produkten maakt al snel korte metten met dat imago. Deze Casio Oceanus horloges worden gemaakt op een speciale produktielijn in Yamagata, Japan, en combineert hoogstaande technologie met een prachtig ontwerp. Het horloge is uitgerust met GPS satelliet technologie wat betekent dat na aankomst in een andere tijdzone je alleen maar op een knop hoeft te drukken. Het horloge pikt vervolgens de satellieten op en laat automatisch de goede tijd zien, tot op de seconde nauwkeurig. Het horloge wordt aangedreven door zonne-energie en is gemaakt van titanium met een totaal erg laag gewicht van net over de 100 gram. Het heeft 2 tijdszones en een stopwatch functie. Krasbestendig saffierglas maakt het geheel af. Dit horloge met prachtig felblauwe metallic accenten past bij zowel formele als informele gelegenheden.
Prijs Euro 1.650

Seiko Prospex Limited Edition Solar Tuna

Er zijn er maar 3.000 van gemaakt en dit duikershorloge is een zogenaamd ‘JDM’ (Japan Domestic Market) model. Veel Seiko modellen hebben bijnamen en dit type horloge staat bekend als een ‘tuna’ omdat het op een blikje tonijn lijkt, een ‘pepsi-tuna’ zelfs vanwege de kleuren rood en blauw van de duikring. Je kunt er 200 meter diep mee gaan (zo ver ga je nooit trouwens) en het wordt aangedreven door zonne-energie. De siliconen horlogeband is uiterst comfortabel, zelfs met warm weer. Seiko gebruikt het geweldig fluoriscerende LumiBrite waardoor het horloge in het donker oplicht als ware het neonlicht. De kroon zit typisch rechtsonder inplaats van op de klassieke ‘3 uur’ positie. Het is een ideaal horloge om in je vrije tijd te dragen, zeker bij watersport en uiteraard tijdens het duiken of snorkelen.
Prijs Euro 375

IWC Pilot's Watch Chronograph Edition 'Le Petit Prince'

Ik wilde in ieder geval één echt luxe horloge in het rijtje hebben, en aangezien ik zelf niet zo van de Rolexen ben (want te patserig) viel de keuze op dit prachtige pilotenhorloge van IWC Schaffhausen uit Zwitserland. De prachtig ‘nachtblauwe’ wijzerplaat doet een beetje aan een klassieke hoogtemeter in de cockpit denken. Het heeft een stopwatch functie en uiteraard krasbestendig saffierglas. IWC heeft overigens een bijna identiek horloge in hun ‘Spitfire’ collectie met een zwarte wijzerplaat. Het horloge en de band zijn van stainless steel, waarbij de band met een ingenieus mechanisme te verstellen is, door een simpele druk op de knop van de sluiting. Een prachtig horloge wat er zowel bij een pak als een spijkerbroek uiterst strak uitziet
Prijs Euro 7.050

Seiko Prospex 'Save The Ocean' Turtle Black

Nog een Seiko omdat ie zo mooi en betaalbaar is! Dit is een zogenaamde ‘turtle’, ook weer een referentie aan de vorm. De prachtige wijzerplaat heeft een motief geïnspireerd op de baleinen van een walvis, met kleurschakeringen van felblauw bij de 12 tot bijna zwart bij de 6. Het is een speciale uitgave waarmee de koper onderzoek naar het behoud van de oceanen steunt. Het uit stainless steel vervaardigde automatische horloge en de band zijn voorzien van een donkere harde coating wat het horloge een uniek karakter geeft. Het JDM (Japan Domestic Market) model heeft een keuze in dagaanduiding tussen Engels en Japans Kanji; dan heb je wel echt iets aparts. LumiBrite zorgt voor meer dan perfecte tijdsweergave in het donker. Ideaal voor meer sportieve gelegenheden en ook met deze jongen kun je duiken tot 200 meter.
Prijs Euro 540

Deel dit artikel