Belletje trekken 2.0

Hebben

Belletje trekken 2.0

Door -

Deel dit artikel

Officieel was het heel erg stout, belletje trekken. Maar wie heeft het niet gedaan... We waren een jaar of 7, mijn vriendje Dickie Schreuder en ik, en al rennend op weg naar school trokken we onderweg 'ergens' aan de bel. Om dan met slappe benen van de spanning weg te rennen. Kwajongens! is de zwaarste verwensing die we kregen nageroepen.

Deurbellen waren in die tijd van prehistorisch allooi. Op de meeste moest je heel hard drukken om een soort van schor, krassend geluid te produceren. Op zeker moment ontdekten we op onze route een hypermoderne ding-dong bel, met een verlicht drukknopje dat uitging als je er op drukte! Dat was dom, want zo'n deurbel kun je als jongen van 7 natuurlijk niet ongemoeid laten.

Knappe jongen die ongezien weet te blijven

Waarom vertel ik je dit? Omdat ik je wil voorstellen aan een deurbel van deze tijd, de Ring Video Deurbel 2. Een strak ogend kastje van 12 bij 6 cm met ingebouwde camera, belknop, speaker en microfoon. (Beetje suf, ze leveren 'm met maar 1 beltoon, die je nog niet kunt aanpassen. Maar meer minpunten heb ik niet kunnen ontdekken.) Heb je geen stroomtoevoer op de gewenste plek, dan gebruik je de meegeleverde oplaadbare li-ion batterij. De bel werkt via je wifi-netwerk en nog vóór dat er wordt aangebeld, krijg je - als je dat wilt, want je kunt je voorkeuren instellen - een push-bericht en kun je 2 tellen later via de app op je smartphone in real-time zien dat je bezoek hebt. De instelbare bewegingsdetector werkt tot op 9 meter, en de camera heeft een kijkhoek van 180 graden. En dit alles werkt ook in het donker. Waarbij je ervoor kunt kiezen - tegen kleine meerprijs - dat er automatisch foto's worden gemaakt, die worden opgeslagen in de cloud. Knappe jongen die ongezien weet te blijven.

Als de leukste buurman stuur je de belhamels met een grote knipoog een 'actiefoto' na

Los van de beveiliging biedt dit soort deurbellen een ander groot voordeel. Waarschijnlijk bestel je, net als ik, steeds vaker spulletjes via webwinkels. En die mannenzaken moeten worden afgeleverd. Als je dan nét even niet thuis bent, kun je vanwaar je op dat moment ook bent met de bezorger overleggen: afgeven bij de buren, nieuwe tijd afspreken, et cetera.

Bij zo'n 2.0 deurbel hoort natuurlijk ook belletje trekken 2.0. Waarbij je de buurtkindertjes niet als een boze buurman voor belhamels uitmaakt, maar ze als de leukste buurman met een grote knipoog een 'actiefoto' nastuurt.

Deel dit artikel