Back to nature met amazon.nl

Hebben

Back to nature met amazon.nl

Door -

Deel dit artikel

Lang, lang geleden toen ik bij Playboy begon te werken, was één van mijn eerste redactietaken het verzamelen van mooie, nuttige, modische of gekke hebbedingen, artikelen die het leven van een man verrijken. 

video: Paul Aandewiel

Onze grote baas Hugh Hefner – God hebbe zijn ziel – sprak ooit de legendarische woorden: you can tell the difference between the men and the boys by the size of their toys. 

Ik liet me dat geen tweede keer zeggen en sleepte als een gederailleerde klokkenluider de meest uiteenlopende producten de studios van de fotografen binnen (in die tijd lieten we alles nog zelf fotograferen). Veel van die artikelen verschenen in de rubriek Mannenzaken, waar deze site z'n naam aan te danken heeft! 

Duurzamere spul

Waar ik vooral in den beginne erg gecharmeerd van was in die jaren tachtig, waren gadgets. Toen bestond nog geen nadere omschrijving voor gadget, maar al geruime tijd staat dat woord in de Van Dale met als betekenis: klein, aantrekkelijk vormgegeven voorwerp of apparaat dat als cadeautje of accessoire gebruikt kan worden. Na verloop van tijd begon mijn interesse in gadgets te vervagen omdat 9 van de 10 producten volstrekt nutteloos waren. En ook de lezer van Playboy ging steeds meer voor het wat duurzamere spul. 

Maar als we even een tijdsprong van +/- 35 jaar naar het heden maken, lijkt het alsof gadgets aan een renaissance bezig zijn. Je hoeft maar naar Instagram of Facebook te gaan of je ziet kleine advertenties voor bijzondere producten, met dit verschil dat je er nu echt wat aan hebt. In dat opzicht is ook het gadget geëvalueerd. Een mooi voorbeeld daarvan kwam laatst met de post nadat ik een online presentatie van amazon.nl had bijgewoond. 

Nieuwe trends

De presentatie ging over een onderzoek dat de webwinkel gigant had gedaan naar de nieuwe trends in producten after corona (AC). De covid-19-pandemie heeft de traditionele levenswijzen volkomen op hun kop gezet, las ik in de bijbehorende persrelease. En aangepast gedrag veroorzaakt nieuwe trends. De vijf trends die het meest in het oog sprongen zijn: 

  1. Mood Matters. Met o.a. welness tech (denk aan een een audio-hoofdband, ontworpen om je sneller in slaap te doen vallen).

  2. Digital Escapism. Bijvoorbeeld een mini beamer van Benq waarmee je de nieuwste Netflix-series kamerbreed op de muur kunt projecteren. 

  3. Dirty Hands. Zoals een Portobelle zelfkweekset. 

  4. Pet Parents. Waaronder een gps-tracker voor je hond. 

  5. Back To Nature tenslotte spreekt ook voor zich. Tot die trend behoort o.a. een een geweldige espresso machine in zakformaat.

Waarom ik die als enige een predikaat (in dit geval 'geweldig') mee kan geven, is omdat het de Minipresso van Wacaco was die ik per post kreeg aangeleverd. Het klinkt heel truttig, maar zelf drink ik Senseo koffie. Ik houd daar gewoon van. Toen ik echter espresso met de Minipresso begon te zetten, moet ik bekennen dat er toch wel een nieuwe koffiewereld voor me open ging. Het apparaat gebruikt cupjes van Nespresso of van andere merken. En de koffie is echt subliem! Onlangs is er een topmodel uitgekomen, de Nanopresso (zie de foto's in dit artikel) die via het handpompje tot 18 bar gaat en dat halen zelfs de meeste dure thuismachines niet. 

Hoewel ik veel wandel in de Zandvoortse duinen ben ik niet iemand die onderweg koffie gaat maken, want ik wil mijn 10.000 stappen bij voorkeur achter elkaar doen. Maar ik raad dit apparaat gewoon voor thuisgebruik aan. Of als je, zoals ik, uit 'kamperen' gaat in de slaapkamer bij je lief en onder de dekens back to nature kruipt. Dan wil je daarna wel even aansterken met een heerlijke, dubbele espresso.

De handmatige espresso makers van Wacaco kun je vinden op amazon.nl

In het filmpje hieronder, geschoten door Paul Aandewiel, laat ik zie hoe het werkt. 

Deel dit artikel