'Als ik chagrijnig ben, ga ik een stukje rijden'

Hebben

'Als ik chagrijnig ben, ga ik een stukje rijden'

Door -

Deel dit artikel

Als modeondernemer Rutger Vlaming (net 40 geworden) iets in zijn kop heeft, dan heeft hij het niet in zijn kont zitten. En als je in zijn hoofd zou kunnen kijken, dan zou je in koeienletters DUURZAAMHEID zien staan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met DS

'Vaak zie je dat bij de wil om anders te zijn, de techniek en afwerking vergeten worden. Nou, hier niet!'

Tijdens het telefonische interview, weten we waar Rutger zich bevindt als hij opeens zegt: 'Dit is zo kicken! De benzinemeter is onder een bepaalde grens gekomen en nu laat 'ie alle tankstations in de buurt zien!' We hadden het over iets anders, maar daar komen we zo nog wel op terug. Want Mannenzaken praat, zoals je hebt gemerkt, graag over auto's.

Rutgers Auto

Mannenzaken: Wat vind je fijn aan je DS 3 CROSSBACK?

Rutger: Het klinkt heel cliché, maar wat niet? Je hebt immens veel comfort. Hij zit lekker en ook precies goed. Want wat je vaak nog bij andere merken ziet, is dat íe te laag zit of te hoog. Of je hebt, want ik ben geen kleine jongen, te weinig hoofdruimte. Ik word zelfs zó blij van mijn auto, dat als ik chagrijnig ben, ik dan een stukje ga rijden. Heel eerlijk gezegd heb ik eigenlijk een hekel aan auto's. Want het is algemeen bekend dat je op het moment dat je een auto koopt, de wagen alweer minder waard is. Maar met mijn DS gebeurt juist het omgekeerde. De auto geeft me zoveel rijplezier dat 'ie voor mij meer waarde krijgt! Daarnaast heeft het merk ook een waanzinnige geschiedenis. Neem die eerste DS. Toen de eerste Citroen DS werd gelanceerd, dachten mensen dat de wagen buitenaards was, zo spectaculair zag die eruit. En dat is wat deze DS ook heeft. Hij is anders dan anders. Maar vaak zie je dat bij de wil om anders te zijn, de techniek en afwerking vergeten worden. Nou, hier niet! Wat me opvalt, zijn de bewonderende blikken van mensen, alsof het een bezienswaardigheid is.

Rutgers maatkostuum

Mannenzaken: Met je bedrijf Suittruck maak je het meest duurzame maatpak van Nederland. Waar komt jouw liefde voor sustainability vandaan?

Rutger: Vroeger was ik anders. Toen was ik veel meer van: lang leve de lol. De dag van morgen was de dag van morgen en ik keek niet verder dan dat. Maar op een gegeven moment begon ik bewuster te worden en stil te staan bij dingen. Ik begon me te irriteren aan de consumptie economie die in Amerika, waar ze verpakking in verpakking deden, is ontstaan. We consumeren maar en consumeren maar. Daar ben ik me toen op een gegeven moment in gaan verdiepen. Ik kwam erachter dat kleding het op 1 na meest vervuilende product ter wereld is. Gaandeweg ging ik dat als een uitdaging zien. Om me te focussen op de kledingindustrie en te kijken of het efficiënter, gemakkelijker en vooral duurzamer kon. Zo ben ik begonnen met kleding op maat maken. Als je kleding op maat maakt, produceer je nooit meer dan nodig is. Want we verkopen alleen maar dat wat gedragen wordt. Daarmee begon de eerste link naar duurzaamheid. Op een gegeven moment ga je kijken naar hoe je dat door kunt trekken. Toen hebben we gekeken naar het recyclen van stoffen en hebben we gezegd: gooi je pak niet weg, maar breng het terug, want je krijgt er geld voor. Plus dat we de service bieden dat we elk willekeurig pak kunnen aanpassen. Je bent bijvoorbeeld afgevallen en het pak past niet meer. Dan zorgen wij dat het weer past. En niet te vergeten onze eerste 50 kostuums: die waren stuk voor stuk gemaakt van 100 % gerecycled textiel. En dat zijn allemaal elementen die duurzaamheid bevorderen. En het voelt geweldig als je daar een substantiële bijdrage aan kunt leveren met je product. 

Rutgers spiritualiteit

Mannenzaken: Dan zul je het wel fijn nieuws vinden dat het nieuwe jaar 2020 goed begint met de levering van 100% elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

Rutger: Kan niet wachten! Ik ben zo benieuwd naar wat voor dimensie het elektrisch rijden toevoegt aan het al buitengewoon comfortabele rijgedrag van de benzine CROSSBACK. Ik heb natuurlijk al foto's gezien van de nieuweling en wat ik zo fijn vind, is dat de E-Tense er niet anders uitziet dan de benzine-versie. Wat ik persoonlijk niet mooi vind aan veel elektrische auto's is het frontje dat heel erg plastic aan doet. Bij de E-Tense is het mooie frontje dat op mijn auto zit gewoon aanwezig. Ik vertelde je eerder dat ik uit rijden ga als ik chagrijnig ben. Hoe fijn zou het niet zijn als je voor de fun uit rijden gaat en je rijdt dan ook nog eens duurzaam. Dat is dubbel pret! En daarnaast heel goed voor je bewustzijn en spiritualiteit. 

Rutgers vrouwen

Mannenzaken: Word je er nog weleens aan herinnerd dat je Bachelor bent geweest in het gelijknamige televisieprogramma?

Rutger: Ha, ha, ha, ha! Nee, ik hoor wel mensen vaak zeggen: ken ik jou niet ergens van? Ik zeg dan nooit: 'Dat moet dan van de tv zijn'. Ik zeg dan: 'Misschien lijk ik op iemand, want ik heb jou nog nooit ontmoet.' Maar het breekt wel leuk het ijs vaak. Laatst was ik voor een interview op BNR Radio. En de interviewer had natuurlijk zijn huiswerk gedaan en bracht The Bachelor ter sprake. Maar op een leuke manier. 

Mannenzaken: Ik hoor je gas geven! Begrijp jij de overeenkomst tussen auto's en vrouwen?

Rutger: Ik begrijp die overeenkomst niet helemaal. Een auto heeft een kont, een vrouw heeft een kont, maar een man heeft ook een kont. De rondingen misschien. Maar zelf heb ik nooit naar een auto gekeken en een vergelijking met een mooie vrouw gemaakt. Ik snap het wel. Je hebt supercars, die vele tonnen kosten. Dat zijn auto's die out of my league zijn. En je hebt ook supermodellen. En die zijn ook out of my league. En heel eerlijk gezegd heb ik liever een vrouw met inhoud. Net als dat ik liever een auto met karakter en inhoud heb. 

Wil je meer weten over DS? Check dan www.dsautomobiles.nl

Gallery






Deel dit artikel