Aäron Schouten is een video-baas

Hebben

Aäron Schouten is een video-baas

Door -

Deel dit artikel

Er zijn van die dagen in je leven, die je in positieve zin nooit meer vergeet. Een paar maanden geleden kon ik er weer eentje op mijn bucket list, subcategorie 'onverwacht onvergetelijk', afvinken.

We spraken het draaiboek van die dag door en toen al viel me op hoe professioneel en enthousiast Aäron was. Hij had het al helemaal in zijn hoofd wat hij wilde filmen en hoe hij het wilde doen.

Het was 29 juli toen ik in mijn absolute droomauto, de Lexus LC 500, naar de Veluwe reed om de wagen daar te laten filmen door cameraman, regisseur en producer Aäron Schouten van A-Style Productions. Het was fantastisch weer en toen ik richting Vierhouten reed, kwam ik in een landschap terecht als uit een fantasy-serie op Netflix. De bebossing was hier zo dicht, dat je wist dat het zonnig was door de enkele stralen die door de bomen schenen. De sterke, samengebalde geur die je zelfs door de airco heen kon ruiken, was er één van hout, wortelen, bladen en paddenstoelen. Adembenemend!

Grote glimlach

Eerst had ik inwendig gevloekt, dat ik dat hele stuk moest rijden om de Lexus in de achtertuin van de videomaker te laten filmen, maar nu begreep ik het doel van dit ritje. Met een grote glimlach op mijn gezicht reed ik naar camping Samoza, waar Aäron, zijn vrouw en kinderen een vakantiehuis hebben, waar ze in de weekends vaak zijn en nu vakantie vierden.

Even later zat ik tegenover hem en zijn charmante en lieve vrouw, die heerlijke koffie zet. Dat laatste is een onbelangrijk detail, maar alles herinner ik me van die dag, dus ook de smaak van koffie.

We spraken het draaiboek van die dag door en toen al viel me op hoe professioneel en enthousiast Aäron was. Hij had het al helemaal in zijn hoofd wat hij wilde filmen en hoe hij het wilde doen. We hadden elkaar in mei ontmoet bij een fotoshoot, want hij fotografeert ook. Ik was met een fraaie auto gekomen en ik legde hem uit wat ik deed voor Mannenzaken met deze wagen. Hij zei toen: 'Als je ooit nog eens een knaller van een auto hebt, dan ga ik een mooie film voor je maken.' En zo gezegd, zo gedaan.

Controlefreak

De volgende uren waren een droom voor elke hoofdredacteur en auto-tester. Alles wat ik normaliter zelf moet bedenken, werd voor me bedacht. Ik liet het dan ook snel los. En voor een controlefreak als ik, wil dat wat zeggen. Aäron had een vriend gevraagd om ons te helpen, bijvoorbeeld met het besturen van de volgauto tijdens het filmen en deze Martin was niet alleen een superhulp, maar ook buitengewoon geestig.

Nadat de opnames waren gemaakt, jammer genoeg, want het had nog wel even mogen duren wat mij betrof, besloten Aäron en ik om iets geks te doen. We gingen elkaar interviewen. Over de auto. Dat gesprek komt binnenkort tezamen met het artikel en de schitterende opnames van de Lexus LC 500 (je weet niet wat je ziet!). En over Aaron zelf, want ik wilde na mijn fijne ervaringen van die middag meer weten over deze laatbloeier en vrachtwagenchauffeur, die als video-filmer heel wat in zijn mars heeft.

Dat gesprek vind je hieronder. En dit is de site van Aäron: www.astyleproductions.com

Deel dit artikel