180.000 euro voor een Porsche uit 1977… hoe zit dat?

Hebben

180.000 euro voor een Porsche uit 1977… hoe zit dat?

Door -

Deel dit artikel

Met een standaard, glad verkooppraatje komen we hier niet weg. Bedragen als 180.000 euro vragen om een heel goed onderbouwde uitleg. Klassieke sportauto-specialist Darcy Hoogenhout (met 24 jaar onze jongste Mannenzaken-expert) geeft antwoord op vraag waarom een klassieke Porsche 911 Turbo uit 1977 een waarde heeft van 180.000 euro.

De waarde van klassieke sportauto’s intrigeert mensen, dat merk je aan alles

180.000 euro voor een auto van 41 jaar oud. Geloof je me als ik zeg dat het volgens liefhebbers/connaisseurs nog een relatief scherp aanbod is? Regelmatig stellen bezoekers van HooG Selections aan het eind van een gesprek deze vraag: Wat is het duurste exemplaar uit de showroom? De waarde van klassieke auto’s intrigeert mensen, dat merk je aan alles.

‘De prijzen van bijvoorbeeld klassieke 911’s zijn de laatste vijf jaar de pan uit gerezen.’

Sinds de economische crisis in 2008 zijn bepaalde modellen van Porsche - en andere specifieke merken - flink in prijs gestegen en soms zelfs verdubbeld in waarde. Belangrijke factoren daarbij zijn lage productieaantallen, gestegen interesse en zeker ook ‘de gekte’ rondom het merk Porsche. Hierdoor zijn de prijzen van bijvoorbeeld klassieke 911’s de laatste vijf jaar de pan uit gerezen. Geld op de bank levert nagenoeg niets op. Om in deze tijden als belegger rendement te behalen, moet je creatief zijn. En dan kom je al snel uit bij vastgoed, of bij klassieke auto’s. En ik geef toe, negen van de tien keer gaat die laatste keuze gepaard met een voorliefde voor auto’s. Waarbij het de kunst is dat die liefde niet blind maakt bij het op de kop tikken van precies de goede – het liefst gelimiteerde – uitvoering van een bepaald model.

‘Het exacte aantal overgebleven exemplaren van deze 911 versie is niet bekend, maar heel veel zullen het er niet zijn. De auto heeft niet voor niets de wrange bijnaam ‘widowmaker’ gekregen.’

Een heel mooi voorbeeld – letterlijk en figuurlijk – is deze in 1977 geproduceerde 3.0 liter uitvoering van de 911 Turbo (met een good old vierbak), waarvan er in totaal maar zo’n 2.900 exemplaren geproduceerd zijn. Het exacte aantal overgebleven exemplaren van deze 911 versie is niet bekend, maar heel veel zullen het er niet zijn. De auto heeft niet voor niets de wrange bijnaam ‘widowmaker’ gekregen. Er zijn nogal wat mannen die tevergeefs de strijd zijn aangegaan met de 260 PK’s van deze oersterke Duitser. Want vergis je niet, dit is een brute rijmachine die zich niet zo gemakkelijk laat beteugelen. Zweethandjes gegarandeerd, dus. Na deze 3.0 versie kwam Porsche lanceerde de nóg potentere 3.3 liter. Maar die is als belegging toch wat minder interessant omdat er 17.000 exemplaren zijn geproduceerd, en dat maakt het model simpelweg een stuk minder zeldzaam. En dat zie je, als het goed is, terug in de prijs. Wéét wat je koopt en laat je bij twijfel adviseren.

‘Iedereen snapt nog wel dat er aan een klassieke Bugatti een heel stevig prijskaartje hangt. Maar het zijn juist de ‘jonge klassiekers’ die een heel goede belegging kunnen zijn.’

Je geld beleggen in een auto die het waard is, is niet aan iedereen besteed. De reacties op de vraagprijs voor de ze Porsche 911 Turbo lopen uiteen van ‘Voor zo’n oud ding? tot ‘Liggen er goudstaven in de kofferbak?’ Ook ‘In nog geen 180.000 jaar’ komt nog weleens voorbij. En op zich zijn dergelijke reacties ook wel te begrijpen. Auto’s zijn normaal gesproken aankopen die snel in waarde verminderen. Iedereen snapt nog wel dat er aan een klassieke Bugatti een heel stevig prijskaartje hangt. Maar het zijn juist de ‘jonge klassiekers’ die een heel goede belegging kunnen zijn. En zodra ik uitleg wat het verhaal achter de auto is, ofwel waarom een auto een goede investering kan zijn, dan zie je ook onmiddellijk de houding van mensen ten opzichte van de auto veranderen. Verbazing wordt verwondering. Vaak doen ze een stap naar achteren, leggen hun hand even op de prachtige lak, of ze drukken de deur respectvol zachtjes dicht. Terwijl ze hem daarvoor nog opentrokken als de deur van ‘een gewone auto’.

Darcy Hoogenhout (24) is eigenaar van HooG Selections in Sassenheim. De bijbehorende Cars ’n Art showroom is een plek waar alle jongensdromen samenkomen: van klassieke sportauto’s en Harley Davidsons tot exposities van bekende fotografen.

 

Deel dit artikel