Health

Wandelen op niveau

Door -

Deel dit artikel

Wandelen is jarenlang een onderschatte manier van fitness bedrijven geweest, met een uitermate truttig imago. Kort door de bocht, je wandelde pas als je echt niets anders meer kon doen. Gelukkig weten we nu beter. Een half uur per dag stevig doorwandelen zet je lichaam en geest op scherp, en je kunt er de heer Alzheimer figuurlijk een stapje mee vóór blijven.

Grote Liefde en ik zijn inmiddels een stapje verder gegaan. We doen nu 10.000 stappen per dag. Dat is een programma dat bijvoorbeeld standaard op je iPhone zit (onder het rode hartje). Maar er zijn ook geinige gadgets die je mee uit wandelen kunt nemen.

Wandelen verandert je kijk op je wereld

10.000 stappen is een hele wandeling. En het lukt ons - eerlijk is eerlijk - niet elke dag. Het fijne van wandelen is dat je het zowel 'gedachteloos' als 'ontspannen nadenkend' kunt doen. En je gaat je omgeving beter leren kennen tijdens de wandelingen. Je ziet plotseling dingen waar je al duizend keer langs bent gereden. Sterker, het verandert je kijk op je wereld. Door er bewust mee bezig te zijn, gebeuren er in je hoofd grappige dingen. Zo kies je in enen veel vaker voor de trap in plaats van de lift. Omdat je uit pure ambitie die 10.000 stappen wilt halen.

Hoogtepunt is een 'uitkijktoren' zoals alleen Deense ontwerpers het durven te bedenken

Voor familieleden die op de slotdag van de Vierdaagse met gladiolen in de aanslag bij de finish willen gaan staan, hebben we slecht nieuws. Gaan we niet doen. Wat we WEL gaan doen, is dit. In Denemarken, een stuk onder Kopenhagen op het eiland Seeland, vind je het grootste klimpark van Denemarken. Het heet Camp Adventure Park en het wordt stukje bij beetje van een puur avonturierspark getransformeerd in een natuurpark voor avontuurlijke geesten. In het park gaan ze komend jaar letterlijk en figuurlijk een wandeling op niveau creëren. Waarbij je niet onder maar ook over een afstand van 700 meter tussen de bomen kunt lopen!

Een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%

Met als hoogtepunt een 'uitkijktoren' zoals alleen Deense ontwerpers het durven te bedenken. Een 600 meter lang hellend pad - met gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% - dat als een spiraal omhoog draait tot een hoogte van 45 meter. Waarbij je in praktijk op 135 meter boven de zeespiegel staat. Het ontwerp van toren is adembenemend mooi. En hetzelfde zal voor het uitzicht gelden, beloven de Denen. Als alles volgens planning verloopt, zal dit prachtproject aan het eind van de zomer toegankelijk zijn.

 

 

 

GalleryDeel dit artikel