The Great Bubble Barrier

Health

The Great Bubble Barrier

Door -

Deel dit artikel

Gisteren schreven we dat we klaar zijn met negatief zijn. En weet je wat? Dat gaan we vandaag al in praktijk brengen. We are talking plastic! Ofwel, ‘plastic soup’. We gaan er niet over zeuren of klagen. Wij 50méér mensen gaan er gewoon wat aan doen. Omdat we het kunnen. Die soup gaan we – om te beginnen - bij de bron oplepelen.

Misschien herinner je nog dat het vorige week vrijdag Koningsdag was. Steden en dorpen, overal zag het er feestelijk uit. En een dagje later oogde alles weer als vanouds. Wat een klein wonder is, want we laten met zijn allen heel wat rotzooi achter na het feest. Waarbij nogal wat troep in rivieren, kanalen en grachten verdwijnt. Hoewel verdwijnt… Al die plastic tassen en zakken duiken onder, nét onder de waterspiegel, waar je de zooi niet meer ziet.

We pakken het bij de bron aan

Probleem is, ik krijg dat plastic met de schroef van ons elektrische bootje niet allemaal opgevist. Hoewel ik afgelopen zondag echt om de haverklap de schroef moest vrijmaken. En dat geldt voor alle plezierbootjes. Nu zal je denken, wat heeft dat binnenwaterplastic met de plastic soep in de oceanen te maken? Het antwoord vind je op de site van The Great Bubble Barrier. Want dat plastic komt niet uit de lucht vallen, het stroomt vanaf het vasteland de zee in. En die stroom moet worden ingedamd. Dat kan! Een zogenaamde Bubble Barrier werkt met waterbubbels die een barrière voor plastic vormen, maar die vissen en schepen ongehinderd laat passeren.

WIJ kunnen iets doen. Dat is niet niks!

En mogen we even trots zijn? Jawel, want de Bubble Barrier is door drie jonge Nederlandse vrouwen bedacht en het systeem kan werkelijk overal ter wereld worden toegepast. Dit geweldige initiatief kan onze prachtige oceanen – en mooie vakantiebestemmingen - fijn houden of weer fijn maken. Op de site staat wat WIJ kunnen doen. En dat is niet niks.

 

 

 

Deel dit artikel