Personal tester van het blauwe goud

Health

Personal tester van het blauwe goud

Door -

Deel dit artikel

Je bent wat je drinkt. En aangezien mannen voor circa 65% uit water bestaan - vrouwen moeten het met minder doen, 50% - is de aloude tip om minimaal 2 liter water per dag te drinken zo gek nog niet. De truc is om altijd een bidon of karaf binnen handbereik te hebben en dan regelmatig een klein slokje te nemen. Dan gaat het je niet tegenstaan. Neem je een koffietje, doe er een glas water bij. Daardoor gaat je koffie ook nog beter smaken.

Als je dus op jaarbasis minimaal 728 liter water drinkt, dan is het wel handig om te weten WAT je nou eigenlijk drinkt. Vrijwel overal in Nederland komt schoon en vaak ook lekker water uit de kraan. Dus dat zit wel goed. Maar wat doe je als je de herkomst van het water niet kent? En dan bedoelen we natuurlijk niet dat je langs een sloot of rivier in het gras gaat liggen en begint te lebberen.

Schoon water is het blauwe goud

Feit is dat schoon water een steeds schaarser goed gaat geworden. Niet voor niets wordt schoon water al een aantal jaren door beleggers gezien als het blauwe goud. En je hoeft geen Einstein te zijn om te kunnen voorspellen dat de schaarste groter zal worden. Ongeveer 70% van de aarde bestaat uit water. (Dat zet de term moedertje aarde in een ander daglicht, als je erover nadenkt, want het waterpercentage is behoorlijk mannelijk. Maar dit terzijde.) Echter, 97% van al dat water is zout. En van de 3 procent die overblijft, is 1% schoon genoeg om geschikt te zijn voor menselijk gebruik. Dus als we niet oppassen wordt het straks dringen rond de dorpspomp.

Vraag is, kun je de bronwater producerende industrie blijven geloven op hun Spa-blauwe ogen?

Waarom vertellen we dit. Omdat we met zijn allen ook steeds meer gebotteld water gaan drinken. In Amerika is het aantal flessen water dat jaarlijks door 1 persoon wordt gebruikt in 10 jaar tijd verdubbeld: van 100 naar 200 flessen. En dat water moet ergens vandaan komen. En met alle respect voor de bronnen van Spa, die trekken dat natuurlijk niet. Vraag is, kun je de bronwater producerende industrie blijven geloven op hun Spa-blauwe ogen? En wat is het alternatief? Om precies te weten wat je drinkt, moet je je bij een gespecialiseerd laboratorium vervoegen. Dat is wat omslachtig, als je op een terrasje zit.

De TestDrop kan in kaart brengen wat er allemaal in je watertje zou kunnen zitten. Denk dan aan pesticiden, zeep, speekselresten, organismen, bacteriën, zware metalen, giffen... 

De firma Lishtot Technology introduceerde onlangs een druppelvormig apparaatje dat je aan je sleutelhanger kunt hangen. Het luistert naar de toepasselijke naam TestDrop. En het werkt verbluffend eenvoudig. Omdat water in beweging elektrische velden creëert, hebben ze de TestDrop voorzien van hypergevoelige sensoren waarmee die velden worden gemeten. Je kunt daarbij het water gewoon in het flesje of glas laten zitten. Vervuilende elementen in het water verstoren de elektrische velden. En zo kan de TestDrop in kaart brengen wat er allemaal in je watertje zou kunnen zitten. Denk dan aan pesticiden, zeep, speekselresten, organismen, bacteriën, zware metalen, giffen... Via de app op je smartphone kun je in no-time de conditie van het water aflezen, en besluiten wat je ermee doet... opdrinken of bij het chemisch afval depot afleveren.

 

Deel dit artikel