Kort lontje op Ibiza

Health

Kort lontje op Ibiza

Door -

Deel dit artikel

Het gebeurt niet vaak dat je gevoelsleven - in positieve zin - van de ene op de andere dag totaal verandert. Zoals de keer dat je Echt Verliefd wordt op iemand. Niet zomaar iemand, maar je Grote Liefde. Daar weet ik sinds mei 1995 alles van.

Volstrekt onvoorspelbare momenten van horkerige knorrigheid

In april 2013 trok die Grote Liefde echter stevig aan de bel. Doorgaans ben ik - volgens de mensen die mij kennen - de beminnelijkheid zelve. Maar sinds een paar maanden had ik op volstrekt onvoorspelbare momenten last van horkerige knorrigheid. En dat geeft geen pas als je - zoals toen - op één van de mooiste plekjes van Ibiza woont, tamelijk gezond eet, niet rookt en redelijk terughoudend bent in het nuttigen van alcohol. Ik liep drie keer per week hard, speelde regelmatig een potje tennis en zwom vrijwel dagelijks in zee. Kortom, de lucht was blauw, de aarde groen en de zee zilvergrijs… alles in één virtuoos uitzicht samengebald. En toch.

Een kort lontje? Nee, géén lontje, luidde het vonnis. Ontkennen was zinloos. Temeer daar ik me er van bewust was. Want dat was juist het gekke, ik VOELDE dat ik langzaam in een vervelend mens veranderde. Ik hóórde de onredelijk scherpe tong, de compressor die de mug tot het formaat van een olifant oppompte. Maar het was sterker dan mijzelf. Ik had niet de mentale lenigheid om de knop om te zetten.

In plaats van dat me dringend werd verzocht om mijn koffers te pakken, werd ik naar de dokter gestuurd. Om mijn bloed te laten onderzoeken. (Dat leek ons een logische eerste stap.) Niet zomaar een dokter, overigens, maar een Hollandse arts die op Ibiza een zeer goede naam heeft opgebouwd. Omdat ze ook buiten de gangbare medische paden durft te denken.

Herboren worden op je 58ste

'Weet je wat?' zei dokter Marja van Engelen nadat ze me had aangehoord, 'ik geef je eerst een injectie met magnesium, plus wat B-vitamines om de werking van magnesium te ondersteunen. Want je bent niet de eerste die met deze symptomen bij me komt. Want in onze hedendaagse voeding zit simpelweg vaak niet genoeg magnesium. En als je je morgen niet een totaal anders mens voelt, dán gaan we alsnog naar je bloed kijken.'

Ik herinner me nog dat ik ’s avonds echt moe was. Niet hangerig moe, maar lekker moe. Wat ik in mijn onwetendheid nog afdeed als wishful thinking. Maar de volgende dag voelde ik me, op 58-jarige leeftijd, als herboren. Hoe zal ik het zeggen?… Ik was niet alleen tevreden, ik VOELDE me ook erg tevreden. Met als aangename bijwerking een heerlijke rust in het hoofd.

Magnifiek magnesium moment

Met en zonder magnesium is voor mij een wereld van verschil. Dan kan ik het best illustreren met deze ervaring. Ik mocht altijd graag een drankje doen. Misschien wel iets te graag. En natuurlijk lastte ik heel verstandig regelmatig een alcoholloze periode in. Maar of ik nou dronk of niet, ik voelde eigenlijk geen verschil. We hebben na mijn magnifieke magnesium moment bijna twee jaar lang geen alcohol gedronken. En voor het eerst voelde ik daadwerkelijk het verschil tussen drinken en niet-drinken.

Ik slik echter niet alleen dagelijks vier magnesium pillen - twee ’s ochtends na het ontbijt en twee voor het slapen gaan. Selenium voor de prostaat, bijvoorbeeld, is voor de 50-méérman zeker ook het overwegen waard. En weet je, niets moet. Het belangrijkste is dat je er zelf een goed gevoel bij hebt. Zo zweer ik bij de producten van Douglas Laboratories, die ik bestel bij een prettige site met de zeer toepasselijke naam gezondheidaanhuis.nl.

En we weten inmiddels dat er - tot nu toe steeds na ongeveer een jaar - het moment komt waarop we elkaar aankijken en zeggen: “Misschien is het weer tijd voor een magnesium-shotje?” Een betere reden om even een paar dagen naar Ibiza te gaan kan ik zo gauw niet bedenken.

Mijn Dagelijkse Dosis:

4x Cal/Mag Plus  (450 mg calcium/300 mg magnesium)

1x Ultra Preventive III

1x Natural C 1000 mg

1x Glucosamine Plus

2x Candistat

1x Seleno Methionine

1x Adren Plus-300

1x DHEA 30 mg

4 druppels Vitamine D liquid 1000 IU

1x Vitamine K2 Menaquinone-7

Deel dit artikel