Het oude jaar eruit zweten

Health

Het oude jaar eruit zweten

Door -

Deel dit artikel

Genoeg over 2017 nu. Wat geweest, is geweest. Nu is het zaak om vooruit te kijken en de dingen waar je minder blij mee was in het oude jaar, anders te doen. Alleen vandaag nog even niet...

Het is 1 januari van het nieuwe jaar en hoe begin je 2018? Met een nieuwjaarsduik in de Noordzee? Ben je helemaal gek geworden! Mij niet gezien. Wel zoek ik het water op. Maar dan het geparfumeerde water in een heerlijk warm bad van een fijne, luxe sauna.

In gedachten zag ik haar zitten

Met een vrouw die me in vuur en vlam zette, werd ik al opgewonden bij het idee om met zijn tweeën in de Valo Bad Sauna van Thermen Bussloo te zitten. Die sauna dankt zijn naam aan het Finse woord valo, dat licht betekent. In gedachten zag ik haar zitten, zoals moeder Natuur haar had afgeleverd, terwijl een prachtige sterrenhemel, waarin meer dan vierhonderd luchtpuntjes vloeiend van tint wisselden, haar perfecte vormen nog meer glans zouden geven.

Als je ziet wat voor faciliteiten ze hebben, denk je met een sauna theme park van doen te hebben

In de sauna top 10 van 2017 staat Thermen Bussloo op de derde plek en hoewel ik er zelf dus nog nooit geweest ben, zijn de verhalen over dit Wellness Resort in Gelderland stuk voor stuk lovend. Als je ziet wat voor faciliteiten ze hebben, denk je met een sauna theme park van doen te hebben. Ze hebben maar liefst 14 verschillende soorten sauna's, van een Himalaya Zoutkristalgrot tot een Geysersauna en van een Rozensauna tot de Kelo Aufguss Sauna oftewel de grootste opgietsauna van Nederland, waar dagelijks diverse handmatige opgietingen plaatsvinden door een of twee saunameesters. Tel daarbij op dat het resort ook nog verschillende baden, een Turkse Haman en vier restaurants heeft, waarvan Intens bekroond is met een Bib Gourmand in de Michelingids, en je begrijpt dat je hier zweetklieren te kort komt om alles te behappen.

Een compactere sauna-beleving

Of ik naar Thermen Bussloo ga, weet ik nog niet. Het is aanlokkelijk, maar misschien kies ik voor een compactere sauna beleving, zoals bij het fraaie en strakke Spa Zuiver in Amsterdam of bij de unieke Sauna Deco in hetzelfde 'dorp'. Of we zoeken het, respectievelijk als Hagenees en Dordtse, dichter bij huis en kiezen voor het extreem uitgebreide Elysium in Bleiswijk.

Maar al met al lijkt het me een perfect begin van het nieuwe jaar om het oude er lekker uit te zweten.

Deze column verscheen eerder op BeautyJournaal.

 

 

Deel dit artikel