Hardop denken over hierna

Health

Hardop denken over hierna

Door -

Deel dit artikel

Op Facebook begon ze een tijdje geleden hardop te denken. Over Geert Wilders, over extremisme, over de liefde. Het waren gedachtes die diep van binnen kwamen en veel lezerspubliek trokken. Vanaf vandaag denkt Dymphna Rutte hardop via Mannenzaken.

door: Dymphna Rutte

Ik denk dat wij na onze fysieke dood verhuizen naar een ander bestaansvlak. Wellicht met een gedeeld bewustzijn.

Tja, en dan kom je op een dag tot de ontdekking dat je begeesterd bent door bepaalde denkbeelden.

Dat begint duidelijk te worden bij het ziek worden en vervolgens overlijden van iemand die dicht bij je staat. Vervolgens het overlijden van een geliefd persoon in de privékring van je levenspartner. Je kunt er niet omheen, er is een boodschap, en die moet gedeeld worden.

In ons leven worden we belaagd door profeten en denkbeelden uit de oudheid en ook uit het nu. Het is aan een ieder van ons om daar onze weg in te zoeken.

Mijn overdenkingen

Dit zijn mijn overdenkingen:

Vroeger geloofde ik niet in God. En in de zin van een Godheid die zich bekommert om het individuele welzijn van al zijn schaapjes, daar geloof ik nu nog steeds niet in.

Maar, in de loop der jaren ben ik gaan lezen over kwantum fysica. Het extreem gedetailleerd ontwerp van ons universum is voor mij een teken dat er een intelligentie vooraf is gegaan aan het ontstaan van alles wat wij kennen en nog moeten ontdekken.

Toegegeven, onze hypothetische kennis berust op wiskundige berekeningen en is verhuisd naar een vlak waar niets meer proefondervindelijk te testen valt. Desalniettemin, de grootste knappe koppen op deze wereld, die vanuit hun intrinsieke scepticisme niet geloven in God, ontkennen nu niet langer dat er aan een intelligent, gedetailleerd en kloppend ontwerp toch een intelligentie vooraf moet zijn gegaan.

Kortom, is er dan toch een heersende entiteit?

Daarmee kom ik op het volgende, ik denk dat intelligentie en daarmee het opbouwen van een zielsbewustzijn een vorm van natuurkracht is. Het bevordert namelijk de voortzetting van leven. Dat dit nog niet door ons gemeten kan worden neemt niets af van de potentie van dit denkbeeld.

Uitgaand van het recente denkbeeld in kwantum fysica, leven wij in een universum met minstens 11 dimensies, dat geeft toch te denken! Waarom zou de natuurlijke voortgang wezens creëren met een intelligentie, die kan groeien en op zijn beurt weer kan creëren als daar geen doel voor is?

De natuur verspilt namelijk niet. Nee, dat doen wij wel, in onze kinderlijke staat van ontwikkeling.

Alle hulp nodig

Ik denk dat wij na onze fysieke dood verhuizen naar een ander bestaansvlak. Wellicht met een gedeeld bewustzijn.

Tijdens ons leven ontmoeten we veel mensen, sommige mensen zaaien en zullen een mooie oogst hebben als ze migreren naar het volgende bestaansvlak, sommige mensen oogsten alleen en zullen hun verlies tellen als ze zich verenigen met het inter-dimensionale membraan. In de volksmond: hemel en hel.

Wie weet waar het percentage niet gebruikte hersencapaciteit in onze hersenen goed voor is? Zullen wij in de toekomst een groter gebruik krijgen van onze capaciteiten? Brengt dat ons verder dan het dunne laagje beschaving en spirituele ontwikkeling die we tot nog toe hebben opgebouwd? Kunnen wij er voor zorgen dat de mensheid blijft voortbestaan in deze dimensie? Of bouwen we pas verder als we onze koffer hebben achtergelaten op deze prachtige kleiklomp? In dat geval is het beter om te bidden tot onze stamouderen dan tot een Godheid.

We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen.

ps. Als je meer wilt weten hierover, raad ik je het geweldige boek The Elegant Universe van Brian Greene aan. 

Deel dit artikel