Een lastige keuze: Rose Lemonade of Ginger Beer?

Health

Een lastige keuze: Rose Lemonade of Ginger Beer?

Door -

Deel dit artikel

Op woensdag 25 april schreven we dit bericht: Mannenzaken is per 1 mei alcoholvrij. En het kan geen toeval zijn dat we een paar dagen later, tijdens een werkzame lunch bij de Zandvoortse strandtent Tijn Akersloot (een toplocatie zoals we in onze Weekendtips al eens memoreerden), tegen een waanzinnig lekkere non-alcoholische versnapering aan liepen.

Mick mag graag een colaatje light drinken, ik ben meer van de biologische limonades met sprankelend water. We kregen echter geen van beiden wat we wilden. De serveerster was namelijk onverbiddelijk: DIT moet je echt eens proberen!  En dat DIT was Rose Lemonade van Fentimans (anno 1905).

Ginger Beer gaat momenteel als een raket

De volgende dag heb ik de importeur van Fentimans een e-mailtje gestuurd met de vraag waar hun drankjes te koop waren. Want dit feestelijke heerlijks willen we thuis ook kunnen drinken. Het antwoord van Tom Krins (Craft Drinks/Fentimans) liet niet lang op zich wachten:

De Rose Lemonade doet het belachelijk goed, ook steeds meer mannen gaan voor de bijl. ( ‘t Blijft natuurlijk wel een Rose drankje.) Maar ook onze Ginger Beer gaat momenteel als een raket. Is toch iets meer een mannendrankje. Fentimans is verkrijgbaar in heel veel horecagelegenheden, maar ook bij een aantal groothandelaren als Sligro, Hanos, Zegro, Hocras, Bidfood, etc. Op onze site vind je alle verkoopadressen in Nederland.’

Dus de volgende halte op de lijst van Botanically Brewed Beverages van Fentimans wordt Ginger Beer. Maar ik vrees dat de hele line up eraan gaat geloven…

Deel dit artikel