Health

De geur van Trump

Door -

Deel dit artikel

Laatst hadden we een gekke gedachte... Hoe zou Trump ruiken? Welke geur zou hij gebruiken? Misschien ruikt hij wel heel erg lekker. Dat is dan in ieder geval – letterlijk en figuurlijk – lekker luchtig goed nieuws.

Dus, hoe ruikt Trump zelf? Om het antwoord te vinden hoef je geen Russische speurneus te zijn. Want Trump gebruikt zijn eigen eau de toilette. Jawel, The Donald is de enige Amerikaanse president ooit die een eigen geuren- en verzorgingslijn voor mannen heeft.

Een geur met een luchtje

In 2012 gaf hij naar aanleiding van de introductie van zijn parfum Success een interviewtje aan het Amerikaanse mannenblad GQ, dat onder de kop ‘A Q+A with Donald Trump, Scent Enthusiast’ werd geplaatst. Het was niet bepaald een ‘diepte-interview’, zoals uit de volgende passages blijkt:

Q: Wat is volgens u de geur van succes?
A: Ik kan niet zeggen dat die geur zoet is. Ik kan ook niet zeggen dat die naar bloemen ruikt. Noteer maar dat het een lekkere geur is.

Q: Hoe lang gebruikt u al cologne?
A: Ik begon ermee toen ik een jaar of 30 was. Min of meer bij formele gebeurtenissen. Als ik een smoking droeg, ofzo. Maar tegenwoordig gebruik ik een cologne vaker. Ik houd van zoete geurtjes.

Q: Hoe brengt u de geur aan? Bent u een walk-through-the-cloud guy?
A: Ik spray de geur in mijn nek en achter mijn oren.

Geurtjes met een hoog eigen risico

En zo gaat het nog even door. Aan het woord is in ieder geval een echte geuren-enthousiast. Trump heeft op dit moment twee geuren op de markt. Het al eerdergenoemde Success, en Empire. Maar de berichten zijn dat het niet lang zal duren voordat de geuren uit de handel worden genomen. Niet omdat het niet te rijmen valt dat de president van Amerika met parfums in de Amerikaanse warenhuizen ligt, maar omdat de producten slecht voor de volksgezondheid zijn

De twee geurenlijnen van Trump zouden volgens de Amerikaanse Environmental Working Group stoffen bevatten die hormoonverstoringen, huid- en longirritaties, veranderingen in het orgaansysteem en kanker veroorzaken

 

Drie Trump beautyproducten – Succes Eau de Toilette Spray, Empire douchegel en Empire Eau de Toilette – kregen zeer hoge cijfers op de gevarenschaal, respectievelijk een 10, 9 en 8

In de Skin Deep Database van bovengenoemde organisatie staan 62.000 verzorgingsproducten vermeld met een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 het allergevaarlijkst is. Drie Trump beautyproducten – Succes Eau de Toilette Spray, Empire douchegel en Empire Eau de Toilette – kregen zeer hoge cijfers op de gevarenschaal, respectievelijk een 10, 9 en 8.

 

Niet met Valentijnsdag!

Het zijn dus niet bepaald verzorgingsproducten die je op Valentijnsdag geeft aan de man die je lief is. Moeten we verbaasd zijn? Nee. Het bovenstaande makes perfect scents. In Nederland kun je via bol.com vooralsnog Empire van Donald Trump bestellen. Op de bijsluiter zou moeten staan: deze geur niet gebruiken als je leven je lief is. Maar je weet natuurlijk nooit wat straks de verzamelaar ervoor geeft.

Gallery


Deel dit artikel