Coen en Mick vallen af (week 11)

Health

Coen en Mick vallen af (week 11)

Door -

Deel dit artikel

 

Als Coen Bom en Mick Boskamp hun gewicht in goud waard waren geweest, dan hadden ze geen dag meer hoeven te werken. Wekelijks houden ze een briefwisseling over hoe het gaat met afvallen. Dit is week 11, waarin Boskamp de geest krijgt en Bom een pittig verhaal opdist.

Van Mick aan Coen

Ha, die Coen!

Vanmorgen las ik een mooie Engelse spreuk. 'Your body is the harp of your soul and it is yours to bring forth sweet music from it or confused sounds.'

Door die zin begreep ik meteen waarom jij en ik niet tevreden zijn met ons (te zware) lichaam. Omdat we als elektronische dance-liefhebbers helemaal geen probleem met confused sounds hebben.

Sorry dat ik zo lollig doe, maar bij mij is het Jantje lacht of Jantje huilt. Vorige week was ik zwak, ziek en misselijk en zag ik nergens de fun van in. En nu ben ik in een opperbeste stemming en kan mijn dag niet meer stuk. Dat heeft een reden. Gisteren ben ik na een onderbreking van 10 maanden eindelijk weer begonnen met sporten.

Als de berg niet tot Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan. Ik dacht altijd dat die Bijbelse tekst precies andersom was, namelijk als Mohammed niet tot de berg gaat, komt de berg wel naar Mohammed. Op de één of andere manier vond ik dat visueel een stuk dramatischer. En ik zal je vertellen dat begin van dit jaar de berg ook echt naar mij toe kwam. Want mijn fijne sportschool, die voorheen in het centrum van Zandvoort gevestigd was, verhuisde 2 januari naar een geweldige, ruime lokatie op nog geen drie minuten lopen vanaf mijn woning! Is dat mazzel hebben?

En toch duurde het nog zo'n 14 dagen voordat ik de stap durfde te zetten om niet langs The Fit Academy te gaan, maar ook daadwerkelijk naar binnen te lopen. Ik durfde mijn nieuwe, veelomvattende fysiek niet aan sportschoolhouder Gina te laten zien, want wat zou ze daar wel niet van denken? Nou, ze dacht er helemaal niks van. Ik werd vriendelijk begroet en ik ging aan de slag alsof ik nooit was weggeweest. Ik had er afgesproken met mijn bestie René van Collem, die zichzelf in top shape aan het trainen is, want van de zomer moet de drummer van Doe Maar weer op tournee met de band.

Toen ik daar zo zat, op een home trainer, moest ik denken aan wanneer dit sporten met spiegels voor mij was begonnen. Dat moet eind jaren zeventig zijn geweest van de vorige eeuw. Ik trainde toen bij de roemruchte Sportschool van Mourik in de Amsterdamse Rosse buurt. Daar trainden mannen als Peter R. de Vries en Klaas Bruinsma bodyguard en kickbokskampioen Andre Brilleman, die later dubbelgevouwen werd gevonden in een vat met beton, broederlijk tezamen in één fitnessruimte. De eerste keer dat ik daar kwam, nam worstelkampioen en ordebewaker van de Zeedijk Chris Dolman me mee naar de mat om wat worsteloefeningen met me te doen en me door de lucht te gooien. Ik heb daarna nog nooit zo'n spierpijn gehad.

De spierpijn die ik nu, de dag na mijn sportschoolbezoek, voel is daarentegen geweldig. Het geeft me het idee dat ik weer begonnen ben. Voor mij is dit een belangrijk moment, ook voor mijn voeding. Ik weet dat eten of beter gezegd: het minderen met eten belangrijker is om te vallen dan bewegen. Maar als ik sport, is het gevolg dat ik ook beter op mijn voeding ga letten en me minder laat verleiden door alles wat slecht voor me is en door de voedselindustrie daarom ook maar meteen verslavend is gemaakt.

Jij sportte toch al? Die winst heb je in ieder geval. Misschien kunnen we samen sporten. Dan ren ik langs het strand van Zandvoort naar het strand van Scheveningen en kunnen we daar een kwartiertje gymmen voordat je me maar het ziekenhuis rijdt.

Volgende week leg ik je uit wat Burn The Fat inhoudt, want ik heb het idee dat dit helemaal op maat gemaakt is voor jou...

Van Coen aan Mick

Hey Mick,

Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar jouw ‘voor het eerst naar de sportschool gaan’ was volgens mij door jou al enkele weken geleden geïnsinueerd, maar goed, laten we er geen ruzie om maken.

Ik word al moe als ik jouw stukje lees. Met je hometrainer en het rennen langs het strand. Dat zijn gewoon oervervelende onderdelen van het sporten. Er is ook een misverstand dat je uitsluitend van cardio-oefeningen afvalt. Dat is (gelukkig) onzin. Met gewichtstraining val je net zo goed af, sterker nog: je lichaam verbrandt langer vet dan met cardio. Als het wetenschappelijk anders blijkt te zijn, hou ik daar toch gewoon aan vast. Cardio is stom. Punt.

Je hebt gelijk, ik ga al twee jaar zeer regelmatig sporten. Bij Sportschool ‘Invisible’, zoals ik ‘m graag noem. ‘Je ziet er niks van namelijk’, grap ik altijd. Wat natuurlijk helemaal niet zo is. Onder al die lagen vet glorieert een afgetraind superlichaam. Hetgeen mij doet denken aan een seksuele ervaring met een dame in 1995. Ik ontmoette haar in Club Exposure in Scheveningen en ze was eh… redelijk straight forward. Dat was ik niet gewend. Althans niet van mensen die ik niet kende.

Ga ik dit vertellen? Hmm, nou, vooruit.

Afijn, extreem lang verhaal kort. De dame bleek in het dagelijks leven een beroeps, als je begrijpt wat ik bedoel. Daar kwam ik achter toen we bij haar huis aankwamen, dat exact tegenover de beroemde Haagse club Mayfair lag. Die club waar ‘jouw’ Klaas Bruinsma óók regelmatig kwam in de Jaren 80, voor zijn dood. Ná zijn dood zou veel schokkender zijn trouwens. Maar goed, we dwalen af.

Het huis bleek een onderkomen gevuld met andere dames van plezier, die het bezoek van een jongeman als ik volledig ter kennisgeving aannamen. Poedelnaakt liepen ze de kamer binnen om alleen “hello” te zeggen en bijvoorbeeld een krultang te pakken.

“Eh.. hello!'

Omdat dit een keurige pagina is, zal ik je de details besparen maar het was een memorabele ochtend. Ik zal bijvoorbeeld niet dieper ingaan op wat er gebeurde nadat de dame na afloop van een ‘soort van’ vrijpartij (zoals gezegd: we kwamen uit Club Exposure dus een topprestatie was out of the question) een sigaret opstak en zei: 'I’m going to smoke a cigarette after each fuck'. Het pakje was bijna vol.

Waarom vertel ik dit veel te openhartige verhaal? O ja. Het was haar ook wel duidelijk dat deze onbetaalde relatie weinig kans van slagen had. Ik was veel te bleu voor haar. Zo wilde ik het bijvoorbeeld helemaal niet opnemen tegen haar ex-man annex pooier, over wie ze duidelijk niet tevreden was. Daarmee was ik eigenlijk useless. Bij het weggaan zei ze de onvergetelijke woorden: 'Bye honey. You so handsome. If you start work out, you be like superman.'

Ja, Mick. Dan hoor je het eens van een ander. Ik heb vaak aan die woorden teruggedacht (aan de dame eigenlijk nu voor het eerst sinds 25 jaar). Als ik nou éven de schouders eronder zou zetten dan ben ik like superman. Easy. Dus daar ga ik maar weer even aan werken. Vandaag toevallig even niet, want er is weer een nieuwjaarsborrel, maar volgende week ga ik vol gas. Op naar Sportschool ‘Visible’.

Train ze, fijne man.

Coen

Coen en Mick vallen af (deel 10)
Coen en Mick vallen af (Kerstvakantie)
Coen en Mick vallen af (deel 7)
Coen en Mick vallen af (deel 6)
Coen en Mick vallen af (deel 5)
Coen en Mick valen af (deel 4)
Coen en Mick vallen af (deel 3)
Coen en Mick vallen af (deel 2) 
Coen en Mick vallen af (deel 1)

 

 

Deel dit artikel