Coen en Mick vallen af (week 10)

Health

Coen en Mick vallen af (week 10)

Door -

Deel dit artikel

Als Coen Bom en Mick Boskamp hun gewicht in goud waard waren geweest, dan hadden ze geen dag meer hoeven te werken. Wekelijks houden ze een briefwisseling bij over hun gezamenlijk streven om de kilo's eraf te doen knallen. Dit is week 10. Na een Kerst-reces zijn ze er helemaal klaar voor. Hoewel... 

Van Coen aan Mick

Hey Mick,

Natuurlijk namens iedereen hier (dat ben ik dus) de allerbeste wensen voor 2020. Dat het maar een muzikaal, swingend, fantastisch, liefdevol, gezond maar vooral slank jaar mag worden Mick!

Daar moet dan wel even aan getrokken worden want de feestdagen deden hun naam eer aan. Ik heb lekker de boel de boel gelaten, gegeten en gedronken waar ik zin in had en o…momentje…. wat is dit? Ah, de rekening. Ik krijg ‘m net gepresenteerd van de weegschaal. Oei. Dat valt niet mee, lieve Mick.

Maar goed, het is januari en dan gaan we er weer vet tegenaan. Heb jij gezellige dagen gehad Mick? Is het bij jou uit de hand gelopen? Ben benieuwd. Jij lijkt me zo’n type dat keurig op tijd ingrijpt OF tot de orde wordt geroepen door je lief. Dat voordeel heb jij dan weer.

Dit was voor mij sinds 15 jaar de eerste Kerst zonder mijn vrouw en ik draai er niet omheen, dit was wel de treurigste Kerst ooit. Of denken jullie dat ik overdrijf? Jullie willen een voorbeeld. Als je op 2e Kerstdag om half negen ‘s avonds je administratie zit te doen? Een romantisch factuurtje de deur uit doet? Is dat feestelijk?

O. Dat dacht ik.

Maar goed, ondanks dit stukje welverdiend zelfmedelijden vind ik de decembermaand toch altijd wel gezellig. Ik hoor veel mensen zeggen dat ze blij zijn dat de feestdagen achter de rug zijn, maar ik zou bijna zeggen: integendeel. Niet omdat mijn feestdagen nou zo feestelijk waren dit jaar, maar meer omdat ik de maanden januari en februari altijd zo depressief vind. Zo grauw en grijs. Bah.

En daar komt dus bij dat we nu moeten gaan diëten als een malle. Mijn jarenlang gebruikte grapje “volgend jaar stop ik met uitstelgedrag” wordt werkelijkheid want ik ben er klaar mee. 2020 wordt het jaar van de ommekeer.

Bizar toch? Het is 2020. Denk je toch eens in. TWEE-DUIZEND-TWINTIG. Daar kon je je -vroeger op school- toch geen voorstelling van maken?

Jij hebt toch ook op school tekeningen moeten maken van ‘het jaar 2000’, een jaartal dat toen nog lichtjaren weg leek? Hoe zagen jouw tekeningen eruit? Ik tekende vliegende auto’s, computers waar je tegen kunt spreken en die vervolgens doen wat je vraagt, telefoons waarbij je degene met wie je belt kunt zien op een schermpje, superplatte televisies… nu ik er over nadenk, is er eigenlijk best wel veel van uitgekomen. Alleen die vliegende auto’s willen nog niet erg van de grond komen.

Excuses voor dit flauwe one linertje. Vond ‘m toch te leuk om weg te halen.

2020. Ik ben er klaar voor. Langzaam inkomen, vandaag nog maar even niet sporten. Zoiets moet je langzaam opbouwen. Nou, ik spreek u volgende week wel weer. Op naar het weltergewicht!

Coen

Van Mick aan Coen

Hi Coen,

Op naar het weltergewicht? Ik dacht het niet. In oktober vorig jaar overleed de 27-jarige bokser in de super weltergewicht klasse Patrick Day aan de verwondingen na een knock-out in een wedstrijd tegen Charles Conwell. En een maand later viel de eveneens 27-jarige Australische weltergewicht bokser Dwight Ritchie neer in de ring tijdens het sparren en stond nooit meer op.

Dus als je het niet heel erg vindt, wordt het geen weltergewicht voor mij. Maar ga ik - als alles op rolletjes loopt - richting streefgewicht en dat is met mijn gebrek aan lengte zo’n 78 kilo.

Verder suggereer je dat ik tijdens de feestdagen keurig op tijd ingreep als ik aan het bunkeren sloeg of tot de orde werd geroepen door mijn lief. Want schreef je: ‘Dat voordeel heb jij weer.’

Ik weet niet waar je dat allemaal vandaan haalt, maar als iemand me niet tot de orde riep en en een slechte invloed op me heeft gehad tijdens de feestdagen, dan was het die Dordtse wel.

Zo heeft ze een hele grote snoepdoos (en nee, dat bedoel ik niet dubbelzinnig, want dan zou het gelukkig niet kloppen), een doos waar ooit aan het begin van de vorige eeuw koffie en thee in heeft gezeten en nu tien soorten chips, nougat, chocoladepinda’s, koetjesrepen en wat al niet meer bevat. En dan gaat ze tussen Kerst en Oud & Nieuw boodschappen doen en laat ze mij alleen achter bij het snoep-equivalent van het Dagobert Duck-pakhuis en laat ze de deur daarvan wijd open staan. 'Sad', zou Donald Trump zeggen.

Gelukkig nieuwjaar nog, Coen, en sorry dat ik wat knorrig klinkt, maar ik voel me niet zo lekker. Sinds gisterenavond ben ik na het drinken van twee hele zware koppen koffie (had ik niet moeten doen op een lege maag) tegen het randje van misselijk aan. En wat ik ook doe, groente en fruit eten en veel water drinken, het wil maar niet weg gaan. Dat gevoel is niet fijn, maar ik realiseer me wel dat er ook een positieve kant aan zit.

Want als ik alleen al aan snoepen denk, dan ga ik over mijn nek. Het is misschien een raar praatje, maar nu ik anderhalve dag veel groente en fruit eet en niet snoep, merk ik dat op het toilet. Ik wil niet beweren dat er meteen een lentebriesje uit mijn achterste komt, maar het ruikt in ieder geval niet als de suikerfabriek in Halfweg omstreeks 1965. Kun je nagaan wat voeding met je doet! Dat moet ook impact op je geestelijk welzijn hebben. Vandaar dat Donald Trump doet zoals ‘ie doet.

Hier komen Trumps favoriete gerechten: gebakken eieren met bacon ('bacon medium and the eggs over-well’), Kentucky Fried Chicken, McDonalds Egg McMuffins (en eigenlijk alles van McDonalds wel), well done steaks, meatloaf, pizza, vanille-ijs met kersen en kersensaus en chocoladecake met slagroom.

Je had het over 2020 als een futuristisch klinkend jaar, maar wat dacht je van 2030? Onderzoekers hebben voorgerekend dat dan meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking obese is. Hebben ze in ieder eval iets dat de Verenigde Staten verenigt.

Weet je wat ik ga doen, Coen? Ik ga mijn bed in. Maar wel in de wetenschap dat ik een kast vol Burn the Fat supplementen heb en dat de sportschool naar me toe is gekomen (leg ik in een volgende brief aan je uit). Het wordt een Dry January indeed. Maar dan droog in de zin van droog getraind.

Grote groeten, Mick

ps. Ik heb nog een leuke mop over uitstellen. Maar die vertel ik volgende week.

 

Hier kun je de vorige afleveringen lezen: 

Coen en Mick vallen af (Kerstvakantie)
Coen en Mick vallen af (deel 7)
Coen en Mick vallen af (deel 6)
Coen en Mick vallen af (deel 5)
Coen en Mick valen af (deel 4)
Coen en Mick vallen af (deel 3)
Coen en Mick vallen af (deel 2) 
Coen en Mick vallen af (deel 1)

 

Deel dit artikel