Coen en Mick vallen af (Kerstvakantie)

Health

Coen en Mick vallen af (Kerstvakantie)

Door -

Deel dit artikel

Op slag van Kerst doen Coen Bom en Mick Boskamp het even anders, voordat ze met betrekking tot het afvallen een feestdagen-stop van 2 weken houden. Ze gaan de dialoog aan met elkaar. Niet live, maar via WhatsApp.

'Pictures or it didn't happen' Mick! Je doet me trouwens aan mijn ex-schoonmoeder denken, wist je dat?

Mick: Hallo, vriend, even geen briefwisseling, zo vlak voor Kerst, maar een soort van onder vier ogen. Of beter gezegd: onder vier typevingers. Hoe gaat 'ie?

Coen: Druk. Dat is echt het woord. Superveel draaiklussen, groot en klein, stom en fijn. Dat afgewisseld. Daarbij zit ik mezelf weer uit te sloven voor allerlei Jaaroverzichten op Wild FM en Deep Radio. Dat vind ik altijd leuk. Laat mij lekker. Maar tot overmaat van ramp is er natuurlijk ook nog de Decennium-wissel en dat moet natuurlijk OOK worden gevierd met een Decade Mix en een '10s Weekend'. Kortom: heel erg druk met dingen die niets opleveren. Jij?

Mick: Net zo gestoord als jij.Terwijl iedereen het rustig aan lijkt te doen voor Kerst, ben ik met van alles bezig. Met fllmpjes op Mannenzaken, met een Podcast die ik van de week heb opgenomen voor 247streaming.network van radioman Koen van Tijn, waar je de hartelijke groeten van krijgt, en met het testen van een waanzinnige Alpine, een racemonster dat zo laag is dat ik er met een breekijzer uit moet worden gepeld. Brengt me meteen op het volgende: hoe gaat het met afvallen?

Coen: Wat zeg je? Met afvallen?

Mick: Je weet wel. Op je voeding letten, waardoor je lichter wordt.

Coen: O dat. Eh... ja... eh... laat ik het zo zeggen. Het eeuwenoude gevoel bekruipt me weer dat alles voor niks is geweest en dat is natuurlijk niet zo. Maar tegelijkertijd heb ik voor mezelf besloten niet al te streng voor mezelf te zijn, want het is December en aangezien ik – zoals ik al eerder schreef - het afvallen uitsluitend voor mezelf doe (en een beetje voor jou natuurlijk), dacht ik: opletten met wat je eet, maar laten we het wel gezellig houden. Jij gaat met je Burn the Fat zeker nog steeds harder dan ooit? 'Pictures or it didn't happen' Mick! Je doet me trouwens aan mijn ex-schoonmoeder denken, wist je dat?

Mick: Waarom?

Coen: Daar zag je ook altijd minutenlang 'aan het typen', dan opeens niks meer, dan weer minutenlang 'aan het typen', om vervolgens te krijgen: 'Is goed'.

Mick: Ha ha ha! En terwijl je tikte dat ik je aan je ex-schoonmoeder deed denken, plaatste ik 1 woordje: waarom? Maar even terugkomend op je vraag om pictures. Die krijg je in Januari te zien als Kerst en Oud & Nieuw even wat dagen voorbij zijn en ik dat geweldige Burn The Fat weer heb opgepakt. Ik zie me al aankomen bij mijn lief in Dordt. 'Leg die Burn The Fat ampullen maar onder de Kerstboom, lieverd. Voordat we 'm gaan aansteken.'

Coen: Ik zie jou ook wel aankomen bij Dymphna. Die gaat natuurlijk allemaal lekkere dingetjes maken.

Mick: Houd op, schijt uit!

De komende 2 weken gaat deze jongen gewoon niet op rantsoen. Deal with it.

Coen: Maar zonder gekheid, ik heb echt zin om er in Januari weer vol gas voor te gaan, maar de behoefte om deze Kerstperiode mezelf erg te beknotten is er weer niet. Sorry guys, ik weet dat er lezers zijn die enorm meeleven en meelezen, maar de komende 2 weken gaat deze jongen gewoon niet op rantsoen. Deal with it.

Mick: Zullen we dan maar even vakantie houden en 8 januari de draad weer oppakken hier op Mannenzaken?

Coen: Lijkt mij een goed plan. Maar voor ik het vergeet: hele fijne dagen voor jou en al je geliefden, Mick. Fijn dat we elkaar weer wat vaker spreken. Dikke vrienden, die hopelijk in het nieuwe jaar wat minder dik zijn. Geniet!

 

Hier kun je de vorige afleveringen lezen: 

Coen en Mick vallen af (deel 7)
Coen en Mick vallen af (deel 6)
Coen en Mick vallen af (deel 5)
Coen en Mick valen af (deel 4)
Coen en Mick vallen af (deel 3)
Coen en Mick vallen af (deel 2) 
Coen en Mick vallen af (deel 1)

 

Deel dit artikel