Coen en Mick vallen af (week 14)

Health

Coen en Mick vallen af (week 14)

Door -

Deel dit artikel

Als Coen Bom en Mick Boskamp hun gewicht in goud waard waren geweest, dan hadden ze geen dag meer hoeven te werken. Wekelijks houden ze een briefwisseling over hoe het gaat met afvallen. Dit is week 14, waarin Mick een waanzinnig idee heeft en Coen daar uitgebreid op antwoord. 

Van Mick aan Coen

Lieve jongen,

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb een oplossing voor ons gewichtsprobleem. We gaan lopen. 

Ik weet dat je nu inwendig vloekt. Want ik herinner me wat  je geschreven hebt. In week 11 schreef je: Ik word al moe als ik jouw stukje lees. Met je hometrainer en het rennen langs het strand. Dat zijn gewoon oervervelende onderdelen van het sporten.

Maar dit is anders, geloof me. Heb je weleens gehoord van Slimmer To The Beat (gelieve niet te vertalen als strakker op de beat)? Als je 'ja' zegt, dan lieg je, want ik heb deze splinternieuwe vorm van cardio- en gewichtsverlies training zelf bedacht! En waarom jij het zo leuk gaat vinden, is omdat de basis van deze techniek afkomstig is uit de wereld die voor jou en mij geen geheimen kent: de dance-wereld. 

Zoals zo vaak met briljante ideeën (sprak hij, bescheiden als hij is) kwam ik er bij toeval op, toen ik 's avonds laat van het station van Zandvoort naar mijn appartement tegenover het circuit moest lopen. Onze badplaats is niet groot, maar station en woning liggen toch op zo'n 20 minuten stevig doorlopen van elkaar. Eigenlijk is dat natuurlijk helemaal niks, maar het was 11 uur 's avonds, ik was moe en het motregende. Motregen is de meest vreselijke vorm van regen die er bestaat, want alles wordt nat. En ik was de weken daarvoor verwend omdat ik voor deze site in dikke auto's (excusez le mot) mocht rijden. Heel gek hoe snel een mens verpest kan raken. Daarvoor lachte ik om een stukje lopen en nu had ik de smoor in omdat ik een stukje moest lopen. 

Ik zuchtte diep, deed mijn oortjes in, zette een stukkie muziek op en begon aan de 'lange' wandeling. Toen ik tien minuten onderweg was, merkte ik dat ik een bepaald loopje ontwikkelde dat alles te maken had met de muziek die ik beluisterde. Ken je Dj B.O.B. alias Bob van der Linden? Hij gaf in de jaren negentig feestjes onder de naam Joy Factory, die wereldberucht waren in en om Rotterdam. Voor zijn Tranceporter CD-serie schreef ik de liner notes. Dat ik rondjes om mijn appartement reed om de muziek van die CD af te kunnen luisteren. Bob stopte met draaien toen hij een gezin stichtte en een inmiddels succesvol reclamebureau begon. Maar nu met de jaren, en grote kinderen, begon het dance-virus weer de kop op te steken, met als gevolg dat hij her en der draait en hele fijne techprog-mixen op Mixcloud uploadt. 

Ik had zo'n Mixcloud mix van B.O.B. over mijn oortjes en begon zonder erg erg in te hebben te lopen op de vierkwartsmaat. Voor een buitenstaander, zo die er op dit tijdstip te bespeuren viel op straat, moet het eruit hebben gezien alsof ik in de maat aan het snelwandelen was. Maar dan in een lager tempo, dus minder potsierlijk. 

Toen ik in de verte mijn appartement zag opdoemen, was ik zowaar teleurgesteld dat ik de hele mix nog niet had gehoord, dus begon ik – net als toen met die Tranceporter CD van dezelfde Dj, maar nu met de benenwagen – rondjes rond mijn appartement te lopen. En ik wist op dat moment dat ik goud in mijn handen, of liever gezegd voeten had!

Ik zie het helemaal voor me. Aparte, fluorescerende Slimmer To The Beat-kleding, speciale Slimmer To The Beat-schoenen, Slimmer To The Beat-mixen (die langzamer opbouwen en met een stukje cool down muziek aan het slot), ik bedoel: jij hebt een eigen label en je bent een rasondernemer. Zie je hier geen brood in? En voor jou lijkt het me geweldig om te slimmeren op je eigen beats! Want je bent tenslotte ook Dj! Hoe cool is dat?

Probeer het eens. Ga naar buiten en doe je oortjes in. Heb je nog ergens een Nachtboek-mix liggen? Ik bedenk me nu opeens dat jij en je Combined Forces-kornuiten dat album van me hebben uitgebracht in 1997. Daar kun je lekker op lopen. Je kunt er eigenlijk alles lekker op doen. Slimmer ik op de Beirut-mix van Danny Howells. Misschien kom ik wel bij je op de koffie in Den Haag, want die mix duurt 4 uur en 53 minuten.

Van Coen aan Mick

Lieve Mick,

Heb je plannetje gelezen. Nee dankjewel.

Coen

Coen en Mick vallen af (week 13)
Coen en Mick vallen af (week 12) 
Coen en Mick vallen af (week 11)
Coen en Mick vallen af (deel 10)
Coen en Mick vallen af (Kerstvakantie)
Coen en Mick vallen af (deel 7)
Coen en Mick vallen af (deel 6)
Coen en Mick vallen af (deel 5)
Coen en Mick valen af (deel 4)
Coen en Mick vallen af (deel 3)
Coen en Mick vallen af (deel 2) 
Coen en Mick vallen af (deel 1)

Deel dit artikel