Bestrijd het buikje met ijs!

Health

Bestrijd het buikje met ijs!

Door -

Deel dit artikel

Het is inmiddels een jaar of 5, 6 een feit. Ik heb een buikje. Dat zou ik kunnen wijten aan het langzaam afkalvende testosteronniveau in mijn systeem. Dat is wat Dr. Frodo mij vorig jaar vertelde. Het heeft te maken met onze gezegende 50plus status. En zelfs als je traint tot je een ons weegt, het buikje zal altijd op de loer liggen. Maar er is hoop.

Laat ik eerlijk zijn... ik heb ambivalente gevoelens ten aanzien van mijn buikje. Het zit me niet in de weg. Maar ik ben er ook niet trots op. En ik zal dan ook nóóit de goedkope grap maken over wat dat buikje heeft gekost.

De spiegel is mijn getuige... met mijn buikje zie ik er een tikje lullig uit in een t-shirt.

De ene dag sta ik onder de douche naar beneden te kijken en denk ik, ‘Ik ga er wat aan doen, aan dat buikje! Ik heb potverdorie altijd een goed afgetraind lijf gehad!’ Maar de volgende dag denk ik net zo gemakkelijk, ‘Ach, Grote Liefde noemt het liefkozend “my pot belly” en ze stoort zich er totaal niet aan.’

Maar toch... Zo net na de paasdagen, die inmiddels qua lekker eten niet meer onderdoen voor de kerstdagen, bekruipt me toch het gevoel dat het nu hoog tijd is om écht in actie te komen. Dat heeft ook te maken met het huidige t-shirtjesweer. Ik zie er – de spiegel is mijn getuige - met mijn buikje een tikje lullig uit in een t-shirt, vind ik. Natuurlijk zou ik, zoals Mick met bewonderenswaardig doorzettingsvermogen doet, aan de apparaten in een ‘gym’ kunnen gaan hangen en bikkelhard aan een six-pack gaan werken. Maar sportscholen zijn – met alle respect - niet mijn ding. Ik doe wél graag een potje tennis of golf. Maar ik weet ook dat het geen zoden aan de dijk zet. Of beter gezegd, het buikje gaat er niet voor op de loop.

Kort door de bocht komt het erop neer dat overtollig (buik)vet wordt ‘verbrand’ met ijs

Liposuctie of andere invasieve ingrepen zijn geen optie. Dat gaat me een stap te ver. Maar toevallig sprak ik laatst een vriendin die haar negatieve buikgevoel succesvol had bestreden met iets wat heel hip cool sculping heet. Een techniek die officieel cryolipolyse heet. Ik zal je de technische details besparen – er zijn talloze sites waarop het wordt uitgelegd – maar kort door de bocht komt het erop neer dat overtollig (buik)vet wordt ‘verbrand’ met ijs. Geen Italiaans ijs, helaas. Dus de illustratie bij dit artikel moet je zien als een vette knipoog.

De belofte is dat je buikje er na een week of 9 aanzienlijk beter uit zal zien

Vet beschermt ons tegen de kou, maar overtollig vet houdt niet van kou. Zodra het buikje stevig wordt afgekoeld, gaat het lichaam meteen aan de slag om op die plek de boel op te warmen. En om de benodigde energie te kunnen leveren, wordt er vet verbrand.

Het leuke is, je hoeft er de deur niet voor uit. Je kunt het zelf doen, aldus een artikel op goednieuws.com. Bijvoorbeeld door een paar keer per dag de koude douche voor 30 seconden op het bedreigde gebied te richten. Of door drie tot vier keer per dag een ice pack uit de diepvriezer op de plek met overtollig vet te plaatsen. Om brandwonden te voorkomen, wel even een handdoek tussen huid en ice pack gebruiken. De belofte is dat je buikje er na een week of 9 aanzienlijk beter uit zal zien. Als je nu begint, ben je precies op tijd om komende zomer als een jonge god in zwembroek je opwachting te maken.

Deel dit artikel