Bestaat er zoiets als Corona uitputting?

Health

Bestaat er zoiets als Corona uitputting?

Door -

Deel dit artikel

'Bestaat er zoiets als Corona uitputting? De overtreffende trap van Corona moeheid? Ik vrees dat ik alle symptomen heb.' Coen Bom heeft het goed te pakken. En dan bedoelen we Godzijdank niet het virus zelf.

Wat blijkt nu? Ga naar buiten! Dat geeft zelfs het Kabinet nu wel toe. Kans op besmetting is in de buitenlucht te verwaarlozen.

Ze noemen het voortschrijdend inzicht.

Ik weet het, aan het begin van de crisis moest men 100% beslissingen maken op basis van 50% kennis. Die vlieger ging heel lang op en ik was aanvankelijk zeer content over de aanpak van het Kabinet. Geen totale lockdown waar iedereen om riep (Baudet), niet opeens weer alles opengooien, waar daarna iedereen om riep (weer Baudet), maar met beleid. En dat alles goed gecommuniceerd.

Aantoonbaar achterhaald

Maar nu zijn we ruim twee maanden verder en weten we veel meer. Dus moeten we nu beslissingen nemen met 80% kennis. Maar toch kiest het kabinet en het RIVM ervoor om vast te houden aan de eerste maatregelen die AANTOONBAAR achterhaald zijn. Zoals 'anderhalve meter afstand houden en blijf binnen'. Wat blijkt nu? Ga naar buiten! Dat geeft zelfs het Kabinet nu wel toe. Kans op besmetting is in de buitenlucht te verwaarlozen. Dan is die anderhalve meter ook nergens voor nodig. In Duitsland gaan ze het ook afschaffen per 1 juli, las ik.

Een must read

Nu weet ik wel, iedereen zoekt bij hun eigen waarheid een bijpassend onderzoek om het gelijk aan te tonen, maar inmiddels is deze, door Maurice de Hond al maanden geroepen stelling echt wel meer dan 'één van de onderzoeken.' Tot dat (voortschrijdende) inzicht ben ik al een tijdje gekomen. Ben echter bang dat het Kabinet dat niet gaat doen en dat de gevolgen onoverkomelijk kunnen gaan zijn.

Dit stuk van Maurice de Hond is een must read. Dan ga ik nu met uw welnemen even liggen.

Deel dit artikel