Zandvoort op z'n Zuid-Frans

Eten

Zandvoort op z'n Zuid-Frans

Door -

Deel dit artikel

Bernie's Beach Club tussen Bloemendaal en Zandvoort in is een pareltje met een voor dat deel van de kust uniek extra.

Vroeger, toen mijn moeder en cadeauvader een bar en een discotheek hadden in Zandvoort gingen we altijd naar Zuid-Frankrijk op vakantie. We waren de kust gewend, maar de beachclubs van Juan Les Pins aan de Côte d'Azur waren toch wel een ander verhaal. Vooral de spierwit gedekte tafels en het egale zand, dat met een handhark leek te zijn gefatsoeneerd, zullen me altijd bijblijven.

Wit gedekte tafels

Dit weekend moest ik aan Juan les Pins denken toen ik op de grens van Bloemendaal en Zandvoort Bernie's Beach Club bezocht, eigendom van Prins Bernhard van Oranje, die op zijn Zandvoort circuit ook Bernie's Bar & Kitchen bestiert. De sfeer, de wit gedekte tafels, de strakke bediening, de prachtige gerechten op de kaart, álles deed aan Zuid-Frankrijk denken. Er werd alleen Nederlands gesproken, wel zo gemakkeijk in Nederland.

De dames inpalmen

Bernie's heeft ook als enige beachclub in Zandvoort en Bloemendaal een zwembad. Dat is nog een overblijfsel uit de tijd van het legendarische Riche, dat hier decennialang gevestigd was. En nu we het toch over vroeger hebben: naast een moeder en cadeauvader had ik natuurlijk ook een biologische vader, want anders zat ik dit nu niet te schrijven. En die nam mijn broer en mij vaak mee naar Riche. Want dan kon hij, in een iets te optimistische (lees: te kleine) zwembroek, de dames inpalmen door van de hoge een showduik in het zwembad te maken.

Oogstrelende gerechten

Als hij nog had geleefd en nog gek deed, dan was ons dat in ieder geval bespaard gebleven, want je mag niet meer duiken in het relatief kleine zwembad van Bernie's. Heeft te maken met het feit dat de tafels dicht bij de zwembandrand staan. En een golf water door een Boskamp-bommetje over je heen... dat is wel het laatste wat je wilt als je van chef Leon Mazairac's oogstrelende gerechten aan het proeven bent.

Deel dit artikel