Stomend diner voor twee

Eten

Stomend diner voor twee

Door -

Deel dit artikel

Mannenzaken geeft je het beste en lekkerste recept ter begeleiding van de vandaag ontloken lentekriebels... een stomende ‘carbonara classica’ om je vingers (en meer) bij af te likken.

We hebben de lentekriebels. En die blus je het best met een diner voor twee. Denk dan niet aan een strak gedekte tafel waarop je een 5-gangen diner uitserveert. Nee, omdat we de lentekriebels hebben, houden we het juist heel simpel. Maar wel met extra dosis ‘amore’.

Als dessert een eindeloos after dinner for two

Het enige wat je hoeft te doen is – met pen en papier in de aanslag - onderstaande video te bekijken die Jamie Oliver precies vijf jaar en 2 dagen geleden op #Foodtube plaatste als hommage aan de legendarische Italiaanse kok Antonio Carluccio. Antonio leert je – uiterst charmant, dat spreekt – in slechts 5 minuten hoe je de ‘echt carbonara’ maakt, waarbij hij meteen even korte metten maakt met twee schier onuitroeibare misverstanden. 1. Spaghetti koken doe je ZONDER olie aan het water toe te voegen, maar door er wat zout in te gooien en dan regelmatig de boel even te roeren. 2. In een échte carbonara gebruik je geen room!

We zeiden het al, dit is geen diner voor twee waarbij je lang aan tafel gaat. Dit is een gevalletje ‘bord op schoot’ om je vingers (en meer) bij af te likken. Met als dessert een eindeloos after dinner for two. Dat zal ze leren, die lentekriebels!

Deel dit artikel