Perfecte Eenvoud - aflevering 2

Eten

Perfecte Eenvoud - aflevering 2

Door -

Deel dit artikel

Topkwaliteit, teruggebracht tot de pure essentie. De luxe van de Perfecte Eenvoud, zonder duur te doen. Het is in alle opzichten een verademing. We vonden het dit keer letterlijk om de hoek bij Dish aan de kade in Amsterdam Noord.

Gelukkig zijn er ook ondernemers die de ongeschreven marketingwetten aan hun laars lappen. In plaats van tromgeroffel met holle frasen, doen ze het omgekeerde en laten hun product het woord doen.

Een dagje buiten de deur werken

Ik woon in de stad waar elk nadeel zijn voordeel kan hebben, volgens de voetballende filosoof uit de Watergraafsmeer. Dat geldt zeker in Amsterdam Noord. De overgang van alternatief en happening naar hip & happening - een ontwikkeling waar de meningen over verdeeld zijn - gaat er gepaard met groeistuipen. We wonen in een gloednieuw gebouw. En omdat dit een aflevering van Perfecte Eenvoud is, zullen we er niet al te veel woorden aan vuil maken. Maar geloof me, als er één bedrijfstak in Nederland is waar ze het woord Perfect van de daken schreeuwen en maar zelden waarmaken, dan is het de Bouwwereld. Kortom, vanwege wat corrigerende werkzaamheden bij de bovenburen, moesten Grote Liefde en ik een dagje buiten de deur werken. Dat lijkt een nadeel. Maar zie, de grote meester had weer eens gelijk.

De eigenaren van Dish, Serge en Marylin, hebben het helemaal begrepen. Ze weten hoe ze hun gasten moeten verwennen...

Met de notebooks in de rugzak liepen we ons pand uit, op weg naar één van de talloze werkplekken met wifi die Noord rijk is. We waren nog geen 100 meter gevorderd toen we langs Dish liepen. Het was niet de eerste keer dat we erlangs liepen. Waarbij we steevast zeiden, 'Moeten we eens uitproberen...' Maar dit keer keken we met andere ogen. En we zagen niet alleen een nieuwe horecaplek, maar ook een in potentie fijne werkplek.

Hadden we goed gezien. De eigenaren van Dish, Serge en Marylin, hebben het helemaal begrepen. Niet alleen zorgden ze voor een heel aangename modern-warme ambiance, maar ze weten ook hoe ze hun gasten moeten verwennen. Als je thee bestelt - van verse gember- tot verse curcuma-thee, je zegt het maar - krijg je tegen de tijd dat je mok leeg is een vers potje heet water aan tafel bezorgd. Ongevraagd! En de koffie, altijd een essentieel meetpunt, is voortreffelijk... juiste temperatuur en vol van smaak.

Eclectic slow food

All work and no play makes Jack a dull boy... Dus hebben we ook bij Dish geluncht. De gerechten worden omschreven als eclectic slow food. En daar voegen wij het volgende aan toe: de kok - een vrolijke verschijning die je mondhoeken naar je oren brengt - is een magiër die de lekkerste Mediterrane en Caribische invloeden laat samenvloeien tot een beschaafde en toch verrukkelijk intense smaakexplosie. En wat is er nou leuker om Mannenzakenstukjes te schrijven terwijl er om je heen mensen zitten te genieten? Zo maak je van een werkdag een feestdag.

 

Je vindt Dish hier: Johan van Hasseltkade 324, Amsterdam Noord.

 

 

 

Deel dit artikel