Masterchef Dordrecht

Eten

Masterchef Dordrecht

Door -

Deel dit artikel

Wat doe je als je meisje al die tijd onwijs lekker en vaak voor je gekookt heeft en ze is net begonnen in een nieuwe betrekking, waardoor ze 's avonds laat thuis komt, terwijl jij overdag zelf je tijd in kunt delen (omdat je een beetje aan het klungelen bent met Mannenzaken enzo)?

Dan duik je in de keuken en maak je iets lekkers. En dat heb ik vanavond gedaan. Een beetje voor mezelf, een beetje voor Maggi en een heleboel voor haar.

En dan ga ik op zoek

Vroeger had ik me vreselijk staan uitsloven. Dan had ik iets geprepareerd waar ze niet eens haar vork in durfde te prikken. Maar die tijd van uitsloverij is voorbij. Comfort food, maar dan wel van het gezonde soort, dat wil ze!

En dan ga ik op zoek. Internet is zo fijn wat dat betreft. Ik durf het gewoon te zeggen, maar ik vond een recept op de Allerhande dat helemaal haar ding was. Spaghetti carbonara, maar dan met avocado in de romige saus (terwijl carbonara helemaal geen saus heeft). Ik denk dat Italiaanse mama's een hartverzakking krijgen als ze dat recept zien, maar la mama a casa zou vast en zeker jubelen!

Wel een stuk lekkerder

En dat gebeurde ook. Ze vond het heerlijk. Alleen was ik natuurlijk weer zo bijdehand geweest om er een side dish bij te maken naar een recept uit de New York Times: fried zucchini. En die had ik iets te lang ge-fried.

We aten voor de buis, terwijl we naar Masterchef Australië keken en mijn lief zei: 'Toen ik thuis kwam, waren die reepjes courgette eigenlijk al goed. Maar ik vind het wel knap dat je ze zo knapperig hebt gekregen. En dat zonder tempura-beslag.'

Ik keek haar aan. Ze was net zo lief en eerlijk als Masterchef-jurylid Gary Mehigan. Maar wel een stuk lekkerder.

 

 

Deel dit artikel