Het IJS-seizoen op Ibiza is geopend!

Eten

Het IJS-seizoen op Ibiza is geopend!

Door -

Deel dit artikel

Alles op zijn tijd. Traditioneel worden begin juni de party-vuren – de Olympische vlam voor feestbeesten, zou je kunnen zeggen – ontstoken op Ibiza.

Maar de maand mei staat in het teken van het vereren van de IJsgeesten. De ijssalons op het eiland beginnen weer op volle toeren te draaien. Toen ik nog op Ibiza woonde, maakte mijn toch al blije hart een extra huppeltje als ik van de liefste ijskoningin van Ibiza dit appje kreeg: ‘We zijn open. Kom je een ijsje eten?’

Bedevaartoord voor ijsdevoten

Want het allerlekkerste ijs van het gehele mediterrane gebied wordt op Ibiza gemaakt door de Nederlandse Maestro Heladero Ursula Potters. Haar salon op de boulevard in Sta. Eulalia heet Antartica (een ijsersterke naam). En eigenlijk is ijssalon in dit bijzondere geval niet de juiste benaming, vind ik. Het is eigenlijk een bedevaartoord voor ijsdevoten. En de ijskoningin was zo goed om me via skype een kleine audiëntie toe te staan.

MZ: Wat zijn de ijshits van het komende seizoen?

Ursula: ‘De zoute karamel en de pistache blijven een hit. Nieuwkomer is açai met banaan. Ik weet niet of je het acai-besje kent; het komt uit de Amazone en zit boordevol antioxidanten. Een gezond ijsje, dus. Verder werken we natuurlijk nog steeds met zoveel mogelijk vruchten van het eiland: citroen, sinaasappel, loquat, watermeloen, vijgen, galiameloen.

MZ: Doen we een bakje of een hoorntje?

Ursula: ‘Dat mag natuurlijk allebei. Voordeel van een bakje is dat het niet zo snel lekt in de zomerse hitte. Wat niet op jou van toepassing is, want jij bent één van de snelste ijslikkers die ik ken, hahahaha! De hoorntjes gaan sowieso harder dan de bakjes. Maar we hebben dan ook een erg lekker hoorntje.’

Deel dit artikel