Een lekker video gesprek met Nour van Kalila: A Taste of Beirut

Eten

Een lekker video gesprek met Nour van Kalila: A Taste of Beirut

Door -

Deel dit artikel

Kalila is nog geen twee maanden open en nu al is de Libanese deli in de Eerste Oosterparkstraat 128hs in Amsterdam een bedevaartsoord voor foodies die van de keuken van het Midden-Oosten houden. Tijd om een ritje en een gefilmd praatje te maken met de chef van deze sublieme take away.

Met dank aan Aldo Troost van Jaguar Land Rover Nederland

Ik betrap mezelf erop dat ik bij elke hap zit te kreunen van genot. 'Lekker?', vraagt Ziad. Ik knik en probeer te glimlachen met een mond vol.

Nour Rustom verontschuldigt zich dat ze nog niet klaar is om mee te gaan in de splinternieuwe Land Rover Defender, die buiten voor de deur van Kalila mooi staat te zijn. In dat opzicht past deze wagen wel bij de eveneens zeer aantrekkelijke chef van de nieuwe Amsterdamse hot spot (HIER de site). Alleen is Nour wars van uiterlijk vertoon. Het liefst staat ze achter in de zaak allemaal lekkers te maken. Zo ook nu rond lunchtijd.

Juichende recensies

De ene na de andere klant verlaat met een glimlach op het gezicht de zaak met een tasje lekkers of met een rijk gevulde Saj (Libanees brood). Dat de liefde voor de keuken van het Midden-Oosten, tezamen met het harde werken van haar en haar partner Ziad Baraazi zo vlak na de opening op 1 augustus al z'n vruchten afwerpt, bewijzen wel de juichende recensies, zoals van Winnie Verswijvel op de vooraanstaande culinaire site culy.nl:

'En jongens toch, wat is het allemaal steengoed. Bij de muhamara worden we overweldigd door de verslavende smaak van geroosterde noten, de baba ganouj heeft een sublieme rooksmaak en de fava beans hebben de perfecte bite waar je op hoopt (en die in de verste verte niet te vergelijken zijn met bonen uit blik).'

en:

''We kwamen hier om de deli-ervaring bij Kalila te ervaren en een paar uur later zijn we nog steeds in gesprek met het personeel, zonder dat het geforceerd aanvoelt. Dit soort in Nederland ongekende gastvrijheid krijg je er – bovenop één van de beste take-aways van de stad – gewoon gratis bij.'

Het interview kan beginnen

En daar zit ik dan op het kleine terras van Kalila te wachten voor een ritje en een gefilmd interview met de chef. Stiekem ben ik wel blij dat Nour het nog even druk heeft, want dan kan ik ondertussen genieten van de Saj Manooshe Zaatar, zeg maar een vers gebakken, knapperige wrap gevuld met Libanese tijm in olijfolie, granaatappelsap met een tomaat, olijven, munt en komkommer topping en met extra hummus. Ik betrap mezelf erop dat ik bij elke hap zit te kreunen van genot. 'Lekker?', vraagt Ziad. Ik knik en probeer te glimlachen met een mond vol. De timing is perfect als ik mijn laatste hap neem en Nour opeens naast me staat en zegt dat ze klaar is. Het interview in de Land Rover Defender kan beginnen:

Deel dit artikel