Een knaller van de Aldi

Eten

Een knaller van de Aldi

Door -

Deel dit artikel

Mogen we je vandaag een wereldtip geven? Vast wel. Ga naar de Aldi en koop de Lasagne Bolognese van Mama Mancini. Zit ook nog een mooi verhaal aan vast.

Als ik bij mijn lief in Dordrecht ben, dan doe ik boodschappen bij de Aldi, die bij haar om de hoek zit. Tot voor een tijdje geleden deed ik dat met grote tegenzin. Want ik had niks met deze in 1946 in het Duitse Essen opgerichte discount-grutter, die bekend staat om zijn lage prijzen en beperkte assortiment. Ik kon er nooit wat vinden, want alles stond voor mijn gevoel kris kras door elkaar en wat ik zocht, hadden ze niet.

Goedkoop en uitstekend

Maar toen mijn lief begon voor te rekenen wat een bezoekje aan de AH kostte in vergelijking met een trip naar de Aldi, namelijk de helft meer, gaf ik schoorvoetend toe. En vanaf dat moment begon ik juweeltjes te ontdekken. Scheermesjes bijvoorbeeld. Goedkoop en uitstekend. Of de dag- en nacht crème van 2,99 euro per potje (!), die ik voor mijn moeder meeneem en die beter uit de test komen dan menig duur merk.

Maar sinds een week ben ik helemaal om. Zoals je misschien hebt meegekregen van eerdere berichten op Mannenzaken is mijn lief een keukenprinses, die het liefst alles zelf vers bereid. Dus als zij zegt dat de kant en klare Lasagne van de Aldi verbijsterend lekker is, dan ga ik proeven. En ik zal je vertellen: die Lasagne Bolognese is qua smaak en structuur minstens zo goed als die van de fameuze Rotterdamse Italiaanse supermarkt/traiteur Little Italy. En dat wil wat zeggen! En dan nu de uitsmijter (die er overigens best lekker op is): voor een kilo betaal je 2,69 euro!

Wat gemakkelijker maken

Dat ik dat nog mag meemaken. Dat ik op mijn 61e een kiloknaller word. Maar even serieus. Probeer die Lasagne en vertel me wat je er van vindt. Rond de Pasen, als het al druk genoeg in de keuken is en wordt, moet je het jezelf gewoon wat gemakkelijker maken. Lachen, toch?

Deel dit artikel