Eten

De allerlekkerste pita met falafel ooit

Door -

Deel dit artikel

Het mooie aan het wonen in een opkrabbelend - nou ja, het is inmiddels meer een 3-traps raket die net is gelanceerd - stadsdeel als Amsterdam Noord is dat er niet alleen de standaard voorzieningen als Jumbo, Etos, et cetera worden gedumpt. Als kleine paddenstoeltjes in een herfstwoud duiken er regelmatig leuke, kleine bedrijfjes op boven het maaiveld van de massa. Je moet er alleen even oog voor hebben.

Kleine plek, kleine kaart

Zo ontdekte Grote Liefde vanuit haar allesziende ooghoeken de Green Canteen. 'Hé, dat restaurantje was er vorige week nog niet!'

We zijn er meteen gaan lunchen (dineren kan ook) en kregen de allerlekkerste pita met falafel ooit voorgeschoteld. Een smaakexplosie die bereid was met trots en liefde, dat proefde je meteen. 'Kleine plek, kleine kaart,' zei de kok/eigenaar. Moet je niet te letterlijk nemen, want de 'kaart' is een groot schoolbord boven de doorkijk naar de keuken. De ruimte van de Green Canteen is in een industrieel verleden misschien wel een werkplaatsje voor bijklussende automonteurs geweest.

Minder is meer, voor de 50méér man

Dat industriële voel je ook nog wel een beetje. Vooral als je op het terrasje vóór zit, met uitzicht op de Kromhout Hal en, jawel, de Jumbo Foodmarkt. En dát is nou precies wat mij als 50méér man zo aanspreekt. Dat het ook met minder juist méér kan zijn. Dat je recht tegenover de enormiteit van 80.000 verzamelde voedselproducten een lief plekje vindt waar de kok met trots en passie vertelt hoe hij de kikkererwten heeft behandeld, voordat ze zich falafel-fähig mochten noemen. Ik ga je niet vertellen wat hij zei, want het is écht veel leuker om het van de createur zelf te horen.

Gallery

Deel dit artikel