Broodje snelweg dat het omrijden méér dan waard is!

Eten

Broodje snelweg dat het omrijden méér dan waard is!

Door -

Deel dit artikel

Omrijden om een bepaald tankstation aan te doen? Het moet niet veel gekker worden.

Toch doen we het met enige regelmaat. Niet vanwege de goedkope brandstof - hoewel je er voor snelwegbegrippen scherp geprijsd kunt tanken - maar voor de ongelofelijk lekkere belegde broodjes. Grote Liefde noemt ze ‘Broodjes snelweg’.

Eetstations voor de fijnproever waar je ook kunt tanken

De naam Scheiwijk is al sinds 1928 een begrip langs de weg. Omdat ik van 1955 ben, heb ik dat niet tot achter de komma kunnen controleren. Maar sinds Grote Liefde en ik er in 2002 - we waren op weg naar Noord-Frankrijk - een keer hebben 'opgestoken', zijn de broodjes snelweg voor ons in ieder geval een begrip. Er zijn er twee Scheiwijks langs de A27: Scheiwijk Hoogblokland (vanuit Utrecht komend vlak voor Gorinchem), en Scheiwijk Eemnes (vanuit Almere komend vlak voor afslag Laren/Eemnes). Het zijn tankstations, of beter gezegd, eetstations voor de fijnproever waar je ook kunt tanken.

‘Ik droom van onvervalst Frans stokbrood, knapperig van buiten en donzig vanbinnen.’

In niets doet het aan een standaard tankstation denken. De sfeer is warm, welhaast intiem. De producten zijn waar mogelijk biologisch en komen bij voorkeur van leveranciers uit de buurt. De bediening van Scheiwijk verstaat niet alleen hun vak tot in de puntjes (of beter gezegd de baguettes), maar ze zijn ook altijd supervriendelijk. Dat komt vast door de fijne filosofie achter Scheiwijk. Daar word je simpelweg blij van. Want dit staat er op de papieren broodzakjes: “Wat is er mis met de wereld? Waarom eet ik langs de weg niet even onaards lekker als in dat huiskamerrestaurantje op de markt in Juan-les-Pins? Waarom drink ik geen verse cappuccino die even pittig en romig is als op dat terrasje in Sienna? En wat is dat toch voor onzin dat ik automatisch een broodje in plastic grijp, dat smaakt naar karton? Terwijl ik droom van onvervalst Frans stokbrood, knapperig van buiten en donzig vanbinnen?”

Een droom die bij iedere visite aan Scheiwijk werkelijk waarheid wordt. Daarom rijden we er graag voor om…

 

Deel dit artikel