Achterlijk lekkere cappuccino

Eten

Achterlijk lekkere cappuccino

Door -

Deel dit artikel

Damn! Wat is die cappuccino van Blue Zone Espresso in Zandvoort achterlijk lekker! Misschien wel de beste die we in tijden hebben gedronken. Wat is het geheim?

Met dit weer is het al geen straf om richting kust te gaan, maar als een dagje aan het strand begint en/of eindigt met een bezoek aan deze kleine, fraaie koffiecorner in de Zandvoortse Haltestraat, dan is het helemaal feest.

Een ware koffie-revolutie

Hier drink je espresso, cappuccino of flat white waar je een wereldreis voor zou willen maken. Over wereldreis gesproken: de lieve uitbaters Gillian en Bernie komen uit Nieuw-Zeeland, waar het laatste decennium een ware koffie-revolutie heeft plaatsgevonden.

De bonen worden door Blue Zone Espresso direct bij een kleine, maar bovenste beste Nieuw-Zeelandse koffiebrander besteld en komen verser dan vers op Schiphol aan. En dat proef je. De koffie, een blend van soorten uit Papoea-Nieuw-Guinea, Costa Rica en Colombia, is zeer krachtig, maar tegelijkertijd uitzonderlijk zacht. Vergelijkbaar met de Jamaicaanse Blue Mountain koffie, die niet te betalen is (40 euro voor 250 gram!). Een cappuccino met standaard een extra shotje espresso kost bij Blue Zone echter slechts drie euro zoveel. Een prijs/kwaliteitsverhouding die je nergens anders vindt.

Bewust creamy gehouden

Naast de smaak van de koffie zelf, vinden we ook het schuim op de cappuccino bijzonder. Barista Lucho, die samen met Gillian en Bernie de Blue Zone bemant, legt uit dat de melkkraag bewust creamy wordt gehouden. Alleen als mensen een dry cappuccino willen, maakt hij 'm schuimiger.

Tel hier bij op dat ze heerlijke, verrassende en dagverse ontbijt- en lunchgerechten op de kaart hebben staan, zoals Bernie's Bolognese Pie, Orange Lightning Cake en (naar een geheim recept) Kiwi Cheese Cups en je begrijpt dat Mannenzaken hier deze zomer regelmatig vergadert.

Als we je tegenkomen trakteren we je op een bakkie, afgesproken?

 

Deel dit artikel