Wilde seks

Entertainment

Wilde seks

Door -

Deel dit artikel

Het moest er eens van komen. Dat Tino Stuij het over bewegingen als zijnde getrouwd zou hebben. Over seks dus.

We hebben van 5 tot 8. 
Drie uur voor een borrel, goed gesprek en hapje eten. 
Haasten. En toch tijd maken voor elkaar. 
We passen ons aan. Ik maak een mini-kroegentocht rond de Zeedijk met een goede vriend. Na een kopstootje in de Ooievaar, waar je jenever van de plank drinkt besluiten we naar een volgend klassiek cafe te gaan. Met wanden vol met bijzondere flessen. Er staat een vitrinekast met flessen van opmerkelijke buurtbewoners die allemaal een eigen plekje voor hun fles hebben. Tradities, ik hou ervan. Er is ook een wand met rare flessen met vlierboesemsap, bittertjes met vergeelde etiketten en namen als halleluja en pak me dan. 
Het is een erfenis van de vorige eigenares. Ze werd de Jomanda van de buurt genoemd. 
Maakte drankjes voor haar klanten die zouden helpen tegen kwalen. 
Of de halleluja-vlierbloesem-pak me dan cocktail echt hielp tegen beginnende reuma of migraine vertelt het verhaal niet. Maar dat het drankje op je rekening stond wel natuurlijk. 
De uitbaatster was een kleurrijk figuur. Als vijftiger had ze minnaars die een jaar of twintig ouder waren. Waarschijnlijk omdat je heren op die leeftijd in de rosse buurt niet meer in de gaten hoefde te houden. Of omdat ze geduldig zijn. Mijn vriend woonde ooit schuin boven haar. Oud Amsterdams pandje, dus vrij gehorig. En hoewel hij z’n hele leven lang op de Wallen woonde en veel had gezien en meegemaakt bleek de waardin een geval apart. 
Hij wist niet wat hij hoorde door de wandjes heen. Tuurlijk, mensen maken geluid als ze de liefde bedrijven. Maar dit. Het hield niet op. Een, twee, drie. Tot zeven keer achter elkaar hoorde hij en z’n lief vanaf de tweezitsbank haar hoogtepunten door de muren heen. 
Met veel bewondering keek hij inmiddels ook naar haar grijze vriend. 
Dat in tenten als de Casa Rosso artiesten werken die iedere avond een keer of acht de liefde bedrijven op een ronddraaiend podium wordt door kenners als topsport gedefinieerd. 
Maar dat een barkeepster op leeftijd met een bejaarde partner tot zulke topprestaties in staat bleek, was uitzonderlijk. De wilde seks ging maar door. Uren, dagen, weken. 
Tot mijn vriend en z’n destijds hoogzwangere vrouw er stukje bij beetje genoeg van kregen en hij heel voorzichtig verhaal kwam halen. Eenmaal binnen in de bar zag hij de grijze minnaar de boel aan kant maken. Schoorvoetend schoof hij op een kruk om het heikele onderwerp voorzichtig aan te snijden. Diep respect natuurlijk voor deze grijze Casanova. 
En dan. Hoe begin je zo’n gesprek ? 
Maar nog voor hij een ongemakkelijke openingszin kan bedenken hoorde hij dezelfde vreemde geluiden in de achtergrond. ‘Ha ha. Ha ha, hoe ha hi ho ho.’
Hoe dan ? De minnaar stond de bar te poetsen dus het kon niet anders dan een solo-actie zijn. Een halve minuut later echter werd het al weken durende wilde seks raadsel onthuld. 
De minnaar poetste onverstoord door, luisterde kort mee naar het gekerm en zei trots: ‘Mooi hè ? 
Ze heeft eindelijk de opera-cursus weer opgepakt. Ademhalingsoefeningen. Heb je er last van ?’
‘Nee, joh. Geen punt. Koffie ?’

Deel dit artikel