Verdwalen met Gert van Veen (deel 1)

Entertainment

Verdwalen met Gert van Veen (deel 1)

Door -

Deel dit artikel

Nadat ik vorig jaar tijdens het Amsterdam Dance Event een KIA e-Niro had behangen met camera's en al rijdende interviews had gedaan met gerenommeerde Dj's en producers zou en moest ik nog 1 interview doen. Namelijk met levende dance-legende Gert van Veen.

Begin jaren negentig begon hij onder de fantastische en toepasselijke titel Welcome To The Future feesten te geven waar de muziek en het publiek centraal stonden. 

Omdat ik sinds de tweede helft van de jaren 90 bevriend ben met Gert en ik daarnaast een bewonderaar van hem ben, vind ik het lastig om hem te beschrijven. Dus ben ik in alle eerlijkheid even gaan zoeken op internet. Er is genoeg moois en positiefs te lezen over hem, maar niets komt natuurlijk in de buurt van het beeld dat ik van hem heb mogen vormen in 25 jaar tijd. Wie Gert wat beter kent, weet dat we hier met een volstrekt unieke persoonlijk van doen hebben. Wat de droge feiten betreft, is wikipedia altijd een handige.

Gert's bio

Gert van Veen (geboren in Utrecht) is een Nederlands musicoloog, journalist, popmuzikant en -manager. Na het vwo aan het De Bruijne Lyceum studeerde hij musicologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Zijn band uit die periode was Sphynx, opgericht in 1972. Optredens waren voornamelijk in Utrecht, maar ook in jongerencentrum De Kruk in De Meern.

Van 1985 tot 2000 was hij journalist bij de Volkskrant, waar hij muziekjournalistieke artikelen schreef over de pop- en dancewereld. Hij verhuisde naar Amsterdam. In 1990 startte hij met Quazar, een house-act die een sterk wisselende bezetting heeft gekend. In 2000 vertrok hij bij de Volkskrant en werd manager bij party-organisatie Club Risk. Van 2008 tot 2013 was hij creatief directeur bij Studio 80 aan het Rembrandtplein. In 2018 kreeg Van Veen de ADE Lifetime Achievement Award uitgereikt.

Hoogste tijd

Deze wikipedia entry is verre van compleet. Zo wordt één van Gert's belangrijkste wapenfeiten niet genoemd. Begin jaren negentig begon hij onder de fantastische en toepasselijke titel Welcome To The Future feesten te geven waar de muziek en het publiek centraal stonden. Paradiso was vaak de plek waar deze unieke happening plaatsvond en in 2007 werd WTTF een heus dance-festival met als vaste standplaats Het Twiske, een fraai natuurgebied in de Zaanstreek. Twee keer is het festival niet doorgegaan. Tijdens de storm van 2015 en dit jaar vanwege Corona.

Hoogste tijd dus om mijn auto-trip met Gert af te monteren. Ik ben weliswaar lid van de uitstellers, een formatie voor wie na morgen de zondvloed komt, maar voor mij geldt in ieder geval niet 'van uitstel komt afstel'. Want hier is deel 1 van Verdwalen met Gert van Veen.

Deel dit artikel